Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα απάντηση του ΥΠΟΙΚ: Η κυβέρνηση δεν μπήκε ποτέ στο δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις

Νέα απάντηση του ΥΠΟΙΚ: Η κυβέρνηση δεν μπήκε ποτέ στο δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις
«Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών
Θορυβημένο φαίνεται είναι το υπουργείο Οικονομικών, με τα σενάρια περί πιέσεων - από την πλευρά των δανειστών - για μη καταβολή μισθών και συντάξεων.
Με νέα ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκε ούτε μια φορά στο δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπει ούτε και στο μέλλον».
«Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα σημειώνει ότι καθημερινά διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές.
Νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που προκάλεσαν οι δηλώσεις της συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, Έλενας Παναρίτη.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Έλενας Παναρίτη, διευκρινίζει:
Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015.
Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Νωρίτερα, η Έλενα Παναρίτη φέρεται να είχε αποκαλύψει ότι οι δανειστές είχαν προτείνει να μην καταβληθούν μισθοί ενός ή δύο μηνών, εάν η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.
«Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν "μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες" είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις συζητήσεις, αλλά και του τρόπου που οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό ζήτημα.
Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς.
Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν.
Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες» φέρεται να δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης η Έλενα Παναρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης