Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπαλτάς: Ο Βαγγέλης είναι το πρώτο θανάσιμο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού

Μπαλτάς: Ο Βαγγέλης είναι το πρώτο θανάσιμο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού
Αναγκαία η αποτροπή του φαινομένου
Την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού έθεσε ως κορυφαίο στόχο του υπουργείου Παιδείας ο Αριστείδης Μπαλτάς.
Ειδικότερα, μιλώντας στο «Star», ο υπουργός Παιδείας επισήμανε πως «ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είναι το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα με θάνατο του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού».
Εξαίροντας την ανάγκη αποτροπής του φαινομένου, εξήγησε πως στους σχεδιασμούς του υπουργείου περιλαμβάνεται η τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στις σχολικές μονάδες - «ει δυνατόν σε κάθε σχολείο».
Ο υπουργός αύριο θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση με τους ευρωπαίους ομολόγους του σκοπός της οποίας είναι η διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς αλλά και των καθηγητών και των γονιών στις ιδέες που στρέφονται κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Την Παρασκευή, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού που τιμάται στις 21 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο υπουργείο Παιδείας κατά την οποία τα παιδιά θα ζωγραφίσουν εικόνες για την κοινωνική αποδοχή και τον σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδέες των συμμαθητών τους, θα συζητήσουν με τον υπουργό και θα εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης