Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας
Έως τις 24 Μαρτίου η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου
Σε δημόσια διαβούλευση ετέθη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, η διαβούλευση του οποίου θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 24 Μαρτίου, προβλέπει τα εξής:
- το Μέρος Α εισάγει μέτρα εκδημοκρατισμού και εξορθολογισμού της διοίκησης και μέτρα που αφορούν στις σχέσεις κράτους και κοινωνίας, όπως η επαναρύθμιση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, του θεσμού της επίταξηςπροσωπικών υπηρεσιών (Κεφάλαιο Α-1), διατάξεις που ρυθμίζουν σε νέα, δημοκρατικότερη βάση τις σχέσεις στο εσωτερικό της διοίκησης, με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο (Κεφάλαιο Α-2).
- Με το Κεφάλαιο Α-3 επιδιώκεται ο εξορθολογισμός του πειθαρχικού δικαίου και η αποκατάσταση των συνταγματικών αρχών που διέπουν την πειθαρχική διαδικασία και ιδίως του τεκμηρίου αθωότητας.
- Το Μέρος Γ «Αποκατάσταση αδικιών – Επαναφορά προσωπικού-Κινητικότητα» επανασυστήνει υπηρεσίες και κλάδους που είχαν καταργηθεί, χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία αξιολόγησης, και επαναφέρει στην υπηρεσία το προσωπικό που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.
- Τέλος, το Μέρος Δ περιλαμβάνει ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ιδίως επί θεμάτων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και του Εθνικού Τυπογραφείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης