Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (υπ. Άμυνας): Έντιμη η στάση της κυβέρνησης - Πολύ θετική για την Ελλάδα η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής

Καμμένος (υπ. Άμυνας): Έντιμη η στάση της κυβέρνησης - Πολύ θετική για την Ελλάδα η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής
Oι θεσμοί πρέπει να σεβαστούν τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και την εθνική ανεξαρτησία των χωρών, που είναι ισότιμες
«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός απέδειξαν ότι όταν διεκδικείς το δίκιο, τότε μπορείς και να συνδιαλέγεσαι με όλους. Η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κράτησαν μία έντιμη και δίκαιη στάση, ζητώντας τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε την εντολή που λάβαμε στις εκλογές στις 25ης Ιανουαρίου» υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος.
Ο Υπουργός Άμυνας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στα Καλάβρυτα, σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αλλά και της επταμερούς συνάντησης.
Σημείωσε ακόμη ότι «χαίρομαι ιδιαίτερα που η έκβαση αυτών των συνομιλιών είναι θετική και που οι εταίροι μας αντιλήφθησαν ότι δεν μπορεί να διοικείται μία χώρα από μία κυβέρνηση, η οποία μεταφράζει τα νομοσχέδια τα που της στέλνουν, αλλά εφαρμόζοντας την εντολή που δίνει ο λαός».
«Θεωρώ ότι η απόφαση να ακολουθηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι πάρα πολύ σημαντική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη».
Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της Συνόδου, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως είναι πολύ θετικά γιατί, «η κυβέρνηση πέτυχε αυτό το οποίο ζήτησε, μια γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο, εφαρμόζοντας μια πολιτική στην οποία δεν θα υπάρχουν νέα εξοντωτικά μέτρα για τον ελληνικό λαό και εφαρμόζοντας την πολιτική την οποία έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να εφαρμόσει».
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι εταίροι, ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε την άποψη ότι τις θέλουν όλοι.
«Μπορεί, κάποιοι, να πιστεύουν, λόγω της ιστορίας τους, ότι στις Δημοκρατίες, εντολές δίνουν άλλοι πλην του λαού. Και λυπάμαι γιατί κάποιοι εξ αυτών έχουν κυβερνητικές θέσεις. Θα πρέπει να καταλάβουν - και αυτό αφορά τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, την Ελλάδα - ότι την επιλογή των κυβερνήσεων την κάνουν οι λαοί».
Και κατέληξε λέγοντας πως οι θεσμοί πρέπει να σεβαστούν τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, την εθνική ανεξαρτησία των χωρών και να θυμηθούν ότι στην Ευρώπη, όλες οι χώρες είμαστε ισότιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης