Τελευταία Νέα
Διεθνή

PwC: Στις 10 χιλ. στερλίνες το μέσο επισφαλές χρέος του βρετανικού νοικοκυριού έως τα τέλη του 2016

PwC: Στις 10 χιλ. στερλίνες το μέσο επισφαλές χρέος του βρετανικού νοικοκυριού έως τα τέλη του 2016
Οι Βρετανοί «ερωτεύονται ξανά» τα δάνεια, αναφέρει σε έκθεσή της η PricewaterhouseCoopers
Καθώς οι Βρετανοί επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού, το ιδιωτικό χρέος φαίνεται να ακολουθεί ανοδική πορεία, σημειώνει σε έκθεσή της, η PricewaterhouseCoopers.
Ειδικότερα, επισημαίνεται πως οι Βρετανοί «ερωτεύονται ξανά» τα δάνεια, με αποτέλεσμα το μέσο επισφαλές χρέος του βρετανικού νοικοκυριού να υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τις 10 χιλ. στερλίνες έως τα τέλη του 2016.
Αναλυτικότερα, το 22% της αύξησης των επισφαλών δανείων οφείλεται σε δανεισμό, μέσω πιστωτικών καρτών, ενώ το υπόλοιπο 78% προέρχεται από τραπεζικά δάνεια, υπεραναλήψεις και φοιτητικά δάνεια.
Το 2014 το επισφαλές χρέος ανά νοικοκυριό διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, περίπου στις 9 χιλ. στερλίνες, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι θα το ρεκόρ θα ξεπεραστεί.
Η PwC προειδοποιεί πως θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα για τους Βρετανούς, σε περίπτωση αύξησης των επιτοκίων, καθώς αν για παράδειγμα ενισχυόταν κατά 2%, θα έπρεπε να βρουν χίλιες στερλίνες, μόνο για να αποπληρώσουν τους τόκους των δανείων τους.
Τέλος, επισημαίνεται πως ο δείκτης χρέους ανά εισόδημα αναμένεται να αγγίξει το 172% έως το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης