Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Πρόταση του πρωθυπουργού για παράταση των αεροπορικών επιδρομών στην Συρία

Καναδάς: Πρόταση του πρωθυπουργού για παράταση των αεροπορικών επιδρομών στην Συρία
Αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή του Καναδά η πρόταση του πρωθυπουργού 
Η κυβέρνηση του Καναδά σκοπεύει να παρατείνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στην Συρία ως το 2016, σύμφωνα με ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Stephen Harper ενώπιον της Βουλής.
Το θέμα τέθηκε προς ψήφιση για να ληφθούν ανάλογα μέτρα, ενώ αναμένεται να υπερψηφιστεί.
Ο πρωθυπουργός δέχτηκε σφοδρή κριτική για αυτή τη δήλωση, από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, οι οποίοι υπονόησαν ότι η κίνηση θα οδηγήσει την χώρα σε σύγκρουσεις.
Ο αρχηγός του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος, Tom Mulcair, τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Καναδάς "δεν έχει καμία θέση σε αυτό τον πόλεμο", ενώ ο Justin Trudeau, αρχηγός των Φιλελεύθερων, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βυθίζει την χώρα σε "βαθύτερες διενέξεις με το Ιράκ".
Παράλληλα, η αντιπολίτευση έθεσε ερωτήματα σχετικά με την παροχή βοήθειας στις κουρδικές δυνάμεις που περιλάμβανε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και αποστολές ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων του Καναδά στην περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει τις περιοχές γύρω από τα σύνορα Ιράκ-Συρίας και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήδη από τον Σεπτέμβρη έχουν επεκτείνει τις αεροπορικές επιδρομές τους προς τη Συρία, ενώ παράλληλα το Μπαχρέιν, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες επιδρομές.
Ο Καναδάς είναι η πρώτη νατοϊκή χώρα που ανακοίνωσε την συνέχεια των επιδρομών στην Συρία, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι σκοπός είναι η παροχή βοήθειας προς τις αμερικανικές δυνάμεις, ενώ θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή μέσα στην βδομάδα, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές αναμένονται να ολοκληρώθουν τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης