Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεωργία: Όχι στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση - Προς την ΕΕ προσανατολίζεται η χώρα

Γεωργία: Όχι στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση - Προς την ΕΕ προσανατολίζεται η χώρα
Tον σαφή προσανατολισμό της χώρας του προς τις ευρωπαϊκές δομές και όχι προς την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Irakly Garibashvili
Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Irakly Garibashvili, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του σχετικά με την πορεία της χώρας, χαρακτηρίζοντας ως ανυπόστατες εικασίες το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας της Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει στον Τύπο.
Εντούτοις, ο πρωθυπουργός φαίνεται να εξετάζει σοβαρά τα οφέλη ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εδειξε να απορρίπτει τα λεγόμενα του αρχηγού του Βιομηχανικού Κόμματος, Gogi Topadze, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδρυτική συνθήκη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης υπογράφηκε στις 29 Μαϊου 2014 απο την Ρωσία, το Καζακστάν και την Λευκορωσία, ενώ αργότερα προσχώρησε στην ένωση και η Αρμενία.
Το Ιούλιο του περασμένου έτους η Γεωργία υπέγραψε συμφωνία, κατά την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την άμεση εφαρμογή μιας αποτελεσματικής πολιτικής σύμπλευσης και ενοποίησης με τις ευρωπαϊκές δομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης