Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μαξίμου: Μόνο 15 αιτήματα συλλογής στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος από την προηγούμενη κυβέρνηση!

Μαξίμου: Μόνο 15 αιτήματα συλλογής στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος από την προηγούμενη κυβέρνηση!
Συνεργασία Ελλάδας - Ελβετίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και των παράνομων οικονομικών συναλλαγών
Απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων στο ζήτημα της διερεύνησης των εκκρεμών υποθέσεων που σχετίζονται με το μαύρο χρήμα που έχει διακινηθεί από τη χώρα μας στις τράπεζες της Ελβετίας, διαπιστώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές μετά από την πολύωρη συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Νικολούδης Παναγιώτης με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας με επικεφαλή τον Υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Dr. Jacques de Watteville πρόεκυψε η ανάγκη επανεκκίνησης κι εντονότερης συνεργασίας των φορολογικών αρχών των δύο χωρών στο μέλλον.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι η αντιπροσωπεία των Ελβετών αξιωματούχων εξέφρασε την απορία για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία.
Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, μόνο 15 αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Στη συνάντηση πάντως συμφωνήθηκε να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών.
Στην ουσία θα υπάρξει επανεκκίνηση της συνεργασίας μεταξύ των ελβετικών και των ελληνικών αρχών για θέματα φορολογίας κι ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων αλλά και των περιουσιακών στοιχείων ελλήνων πολιτών στην Ελβετία.
Επιπλέον συμφωνήθηκε να υπάρξει και ενίσχυση των μηχανισμών διαβίβασης κι ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των δύο χωρών.
Η ελληνική πλευρά πάντως έθεσε και το ζήτημα για την υλοποίηση μιας συμφωνίας – οδικού χάρτη ως προς τα ζητήματα αυτά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με του εκπροσώπους των Ελβετικών αρχών να συμφωνούν με αυτή την προοπτική.
Αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρξει και νέα συνάντηση των αντιπροσωπειών.

Δήμητρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης