Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δυναμική επιστροφή για την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος - Αυξάνει τα μερίδιά της στην ελληνική αγορά

Δυναμική επιστροφή για την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος - Αυξάνει τα μερίδιά της στην ελληνική αγορά
Ποια είναι τα στοιχεία της Επενδυτική Τράπεζας, τα οποία την καθιστούν ελκυστική για τους επενδυτές;
Αρχίζει να ανακάμπτει και πάλι η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, αυξάνοντας τα μερίδια της στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, μειώνοντας το λειτουργικό της κόστος και ενισχύοντας τη ρευστότητας της στα 78 εκατ. ευρώ.
Παρά τη δίνη στην οποία περιήλθε ο τραπεζικό κλάδος τα τελευταία χρόνια, η Επενευδτική τράπεζα κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που δέχτηκε το Μάρτιο του 2013, η αξία της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος ανέρχεται στα 85 εκατ. ευρώ, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών σε ό,τι αφορά τα ΣΜΕ του FTSE 25 τον Φεβρουάριο με ποσοστό 24,93% έναντι 20,95 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. 
Η Επενδυτική Τράπεζα αποτελεί το δεύτερο σε αξία περιουσιακό στοιχείο της παλιάς Λαϊκής Τράπεζας, μετά το ποσοστό 9% που κατέχει στην Τράπεζα Κύπρου.
Δύο είναι τα στοιχεία της Επενδυτική Τράπεζας, τα οποία την καθιστούν ελκυστική για τους επενδυτές.
Πρώτον το γεγονός ότι διατηρεί την τραπεζική της άδεια και δεύτερον ότι διατηρεί το πελατολόγιό της, ενώ έχει δημιουργηθεί και τμήμα private banking.
Σημειώνεται ότι η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος είχε εξαιρεθεί από την πράξη πώλησης των τραπεζικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως και οι άλλες θυγατρικές της Cyprus Popular Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης