Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Minoan Lines: Αύξηση κύκλου εργασιών και λειτουργικής κερδοφορίας στη χρήση 2014

tags :
Minoan Lines: Αύξηση κύκλου εργασιών και λειτουργικής κερδοφορίας στη χρήση 2014
Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 3,5%, στα 168,2 εκατ. ευρώ
Αύξηση τζίρου και λειτουργικής κερδοφορίας παρουσίασε στη χρήση 2014 η Minoan Lines.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2014 αποτέλεσε μια περίοδο κατά την οποία συνεχίστηκε η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, τόσο ως προς τον κύκλο εργασιών όσο και ως προς τα λειτουργικά και καθαρά κέρδη μετά από φόρους.
Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών της Minoan Lines στη χρήση 2014 διαμορφώθηκε στα 168,2 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 3,5%.
Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) αυξήθηκαν κατά 25,5%, στα 20,2 εκατ. ευρώ και τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους για το 2014 διαμορφώθηκαν σε 0,1 εκατ. ευρώ.
Κατά το έτος 2014, ο κλάδος της επιβατηγού ναυτιλίας συνέχει να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες κυρίως λόγω της σημαντικής πτώσης του μεταφορικού έργου, ως απόρροια της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, καθώς και του υψηλού ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών του κλάδου.
Η εταιρεία, σημειώνεται στην ανακοίνωση, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, έχοντας υλοποιήσει μια σειρά αποφάσεων, βελτίωσε σημαντικά τις οικονομικές της επιδόσεις.
Όσον αφορά τον τραπεζικό δανεισμό, η Minoan Lines είναι απολύτως συνεπής στο πρόγραμμα αποπληρωμής των δανειακών της υποχρεώσεων και πληροί το σύνολο των οικονομικών όρων, όπως αυτοί αναγράφονται στη σχετική σύμβαση ομολογιακού δανείου.
Συνέπεια των παραπάνω είναι η μείωση των καθαρών χρηματοοικονομικών εξόδων της εταιρείας περίπου κατά 44,2% το 2014 έναντι του 2013.
Επιπρόσθετα, σημειώνεται, τον Μάρτιο του 2014 ολοκληρώθηκε με επιτυχία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ποσού 30,6 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2013 είχε ολοκληρωθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50,5 εκατ. ευρώ.
Οι παραπάνω εξελίξεις ενδυναμώνουν περαιτέρω τη χρηματοοικονομική διάρθρωση της εταιρείας και της επιτρέπουν να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης