Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απόφαση - δικαίωση για τη MIG - Ποσό 3,5 εκατ. καταβάλλει στην εταιρεία συμμετοχών σήμερα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

tags :
Απόφαση - δικαίωση για τη MIG - Ποσό 3,5 εκατ. καταβάλλει στην εταιρεία συμμετοχών σήμερα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
H εξέταση της υπόθεσης ξεκίνησε από το διαιτητικό δικαστήριο τον Ιούλιο του 2014
Tο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στη MIG, μετά από σχετική δικαστική απόφαση που δικαιώνει τη δεύτερη. 
Η υπόθεση που ξεκίνησε το 2012 αφορά την οικονομική διαμάχη του «Ελ. Βενιζέλος» και της Athenian Engineering για την αποτίμηση της κλειστής, πλέον, τεχνικής βάσης της πρώην Olympic Engineering.
Το 2012 η MIG προχώρησε σε διακοπή λειτουργίας της Olympic Engineering και σε καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης δικαιωμάτων αεροδρομίου και μίσθωσης για την εταιρική βάση που διέθετε η θυγατρική της με το «Ελ. Βενιζέλος», ζητώντας το ποσό των 43,5 εκατ. ευρώ.
Η οικονομική αξίωση προέκυψε ως αποζημίωση της καταγγελίας βάσει εκτίμησης της εμπορικής αξίας της τεχνικής βάσης από ανεξάρτητο εκτιμητή.
Το αεροδρόμιο αρνήθηκε να καταβάλει αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι η εμπορική αξία του χώρου είναι αρνητική και παρέπεμψε το θέμα στη Διαιτησία του Δικαστηρίου Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου (LCIA), υποβάλλοντας σχετικό αίτημα.
Παράλληλα, τον Φεβρουάριο του 2014 η MIG παρέδωσε τον χώρο στον Διεθνή Αερολιμένα, ο οποίος προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την τεχνική βάση, χωρίς όμως η αγορά να ανταποκριθεί και ο διαγωνισμός κατέστη άγονος.
Τον Ιούλιο του 2014 ξεκίνησε από το διαιτητικό δικαστήριο η εξέταση της υπόθεσης, όπου εξετάστηκαν οι μάρτυρες και υπεβλήθησαν από τα διάδικα μέρη τα τελικά υπομνήματα.
Τελικά το δικαστήριο, με απόφαση του, καταδίκασε τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ζητώντας του να καταβάλλει το ποσό των 3.526.801,91 εντόκως στην Athenian Engineeeing, ποσό το οποίο θα καταβληθεί σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης