Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Πετρέλαιο - ΕΚΤ επιδρούν θετικά στην οικονομία της Ευρωζώνης – Αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας

S&P: Πετρέλαιο - ΕΚΤ επιδρούν θετικά στην οικονομία της Ευρωζώνης – Αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας
Πιο θετική κρίνει τις προοπτικές για την οικονομία της Ευρωζώνης ο οίκος
Περισσότερο θετικές απ' ό,τι τρεις μήνες πριν κρίνει τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης για τα επόμενα δύο χρόνια ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor's, εξαιτίας του φθηνού πετρελαίου και του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σε σχετική έκθεσή του, ο οίκος επισημαίνει οι χαμηλές τιμές του αργού πετρελαίου, η πιο αδύναμη ισοτιμία του ευρώ και η εφαρμογή εκ μέρους της ΕΚΤ του προγράμματος αγοράς ομολόγων λειτουργούν υποστηρικτικά στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της Standard and Poor's για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Jean-Michel Six, αυτοί οι τρεις παράγοντες παρέχουν στην οικονομία της Ευρωζώνης μια ευπρόσδεκτη ώθηση για την ανάπτυξη και την καταναλωτική ζήτηση στη νομισματική ένωση.
Αναμφισβήτητα, σημειώνει ο οίκος, παρά τους θετικούς αυτούς παράγοντες, υπάρχουν ακόμη ποικίλες προκλήσεις και συγκεκριμένα προειδοποιεί για την αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της Ελλάδα στην Ευρωζώνη, που απειλεί τη σταθερότητα των χρηματοοικονομικών αγορών, αλλά και για την επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών – κλειδιών, που θα μπορούσαν να βάλουν φρένο στις εξαγωγές.
Παράλληλα, προσθέτει ότι η ανόμοια συμπεριφορά ανάπτυξης μεταξύ των κρατών – μελών της νομισματικής ένωσης θα συνεχίσει να αντικατοπτρίζει διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας στη διαδικασία ανάκαμψης της ανταγωνιστικότητας μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Για αυτούς τους λόγους, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «η παλίρροια δεν θα ανεβάσει όλα τα πλοία στον ίδιο βαθμό».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης