Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τη φοροδιαφυγή γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τη φοροδιαφυγή γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών
Ρωτά αν η Ε.Ε. έχει επαρκή ερευνητικά μέσα για να διεξάγει αποτελεσματικά έρευνες για την απάτη στον ΦΠΑ
Το θέμα της φοροδιαφυγής των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών επαναφέρει με νέα ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης υπενθυμίζει τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έκαναν λόγο για συστηματική φοροδιαφυγή γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ελλάδα και μνημονεύει την απάντηση της Κομισιόν σε σχετική του ερώτηση (31/10/2014), στην οποία τονίζεται ότι «επί του παρόντος η OLAF δεν διαθέτει επαρκή ειδικά ερευνητικά μέσα (π.χ. πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς), ώστε να διεξάγει αποτελεσματικά τις έρευνες σχετικά με την απάτη στον τομέα του ΦΠΑ».
Εν συνεχεία, ο έλληνας ευρωβουλευτής, αφού ρωτά την Κομισιόν εάν «έχει διερευνήσει στην Ελλάδα την ύπαρξη συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά εισαγωγών αυτοκινήτων από τη συγκεκριμένη παράνομη πρακτική των γερμανικών ή άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών», ζητά να πληροφορηθεί κατά πόσο «διαθέτει, επιτέλους, τα “επαρκή ειδικά ερευνητικά μέσα, ώστε να διεξάγει αποτελεσματικά τις έρευνες σχετικά με την απάτη στον τομέα του ΦΠΑ”».
Καταλήγοντας προτείνει στην Κομισιόν να «προβεί σε συγκεκριμένες συστάσεις προς τη Γερμανία, ώστε να δημιουργηθεί ένα θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο που να αποτρέπει τις γερμανικές πολυεθνικές εταιρείες από τις συνήθεις παράνομες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης