Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ρωσία: Ετοιμάζεται να χαλαρώσει το εμπάργκο τροφίμων προς την Ελλάδα

Ρωσία: Ετοιμάζεται να χαλαρώσει το εμπάργκο τροφίμων προς την Ελλάδα
Επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης στις 3 Μαρτίου, με αίτημα την άρση των περιορισμών στις εισαγωγές φρούτων και θαλασσινών
Ελέγχους σε ελληνικές επιχειρήσεις, αρχικώς είκοσι, όμως ενδεχομένως να περιληφθούν και άλλες εταιρείες, ξεκινούν στις 20 Απριλίου το ρωσικό κτηνιατρικό και φυτιοϋγειονομικό παρατηρητήριο Rosselkhoznadzor.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας είχε αναφέρει ότι η Ρωσία θα αναζητήσει τρόπους ώστε να χαλαρώσει το εμπάργκο τροφίμων προς την Ελλάδα και την Ουγγαρία, που δεν έρχονται σε αντίθεση με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Σύμφωνα με το Rosselkhoznadzor, θα ξεκινήσουν έλεγχοι στις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ουγγαρίας προκειμένου να επισπευσθεί η έναρξη των προμηθειών από αυτές τις χώρες όταν αρθεί το εμπάργκο τροφίμων.
Επίσης, ο ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις κτηνιατρικές επιχειρήσεις που δεν ήταν προηγουμένως διαπιστευμένες για εξαγωγές προς τη Ρωσία, ενώ όσον αφορά τις επιχειρήσεις καλλιέργειας, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη ρωσική αγορά με εγγυήσεις από την αντίστοιχη υπηρεσία της Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαρτίου η Ελλάδα απέστειλε επιστολή στη Ρωσία με την οποία ζητούσε την άρση των προσωρινών περιορισμών για εισαγωγές σε μια σειρά από ελληνικά προϊόντα και ζητούσε να επιτρέψει την προμήθεια φρούτων, όπως φράουλες, κίουι, ροδάκινα, αλλά και ψαριών και θαλασσινών.
Το εμπάργκο της Ρωσίας, σημειωτέον, έχει ισχύ μέχρι τις 8 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης