Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαράκης σε New Yorker: «Καθαρή εφαρμογή της κεϋνσιανής πολιτικής» οι λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Θεοχαράκης σε New Yorker: «Καθαρή εφαρμογή της κεϋνσιανής πολιτικής» οι λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ
«Στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς»
Η λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δραματική αύξηση των κοινωνικών δαπανών, με στόχο την ενίσχυση την ενίσχυση της ζήτησης και εν τέλει την ώθηση της οικονομίας σε ανάπτυξη, ανέφερε ο Νίκος Θεοχαράκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, στο περιοδικό New Yorker.
Ο κ. Θεοχαράκης χαρακτήρισε το πρόγραμμα διάσωσης, που προτείνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως «καθαρή εφαρμογή της κεϋνσιανής πολιτικής», με τον συνεντευκτή να αναρωτιέται «που θα βρεθούν τα χρήματα».
Από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, φαίνεται να απάντησε ο κ. Θεοχαράκης, από όπου η κυβέρνηση αναμένει να αντλήσει έσοδα.
Σημειώνεται ότι η διαφθορά και η φοροδιαφυγή είναι στο επίκεντρο και των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ένα από τα σημεία όπου υπάρχει πλήρης σύγκλιση.
Ο συντάκτης του κειμένου κάνει αναφορά και σε δύο ελληνικές λέξεις, το «φακελάκι» και «ρουσφέτι» επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει ότι το πρόβλημα υπήρχε στη χώρα, προτού γεννηθούν οι λέξεις Grexit και Grecovery.
Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και στο χρέος της χώρας τονίζοντας ότι «πρόκειται για συμβολικό χρέος», καθώς έχει αγγίξει τέτοια επίπεδα, που «απλώς είναι αδύνατον να αποπληρωθεί».
Αυτό που συμβαίνει με τους δανειστές είναι ότι «κατ’ ουσία προσθέτουν δάνεια σε μια χώρα, η οποία ήδη έχει υπέρογκο χρέος», κατέληξε ο κ. Θεοχαράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης