Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το Carlyle το γνωστό για τα δομημένα στην Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής της κρίσης της Pimco

tags :
Το Carlyle το γνωστό για τα δομημένα στην Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής της κρίσης της Pimco
Το Carlyle πριν χρόνια δαιμονοποιήθηκε και συκοφαντήθηκε στην Ελλάδα και τώρα είναι ένας παγκόσμιος επενδυτής στα ομόλογα
Η Carlyle, γνωστή εταιρία στην Ελλάδα για τα δομημένα ομόλογα, που στιγματίστηκε, κακώς όπως αποδεικνύεται και που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων αποτελεί τον μεγάλο νικητή της κρίσης της Pimco.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Carlyle είχε δαιμονοποιηθεί στην Ελλάδα και συκοφαντηθεί για τα δομημένα προιόντα τα οποία αποδείχθηκαν κερδοφόρα στην ATE bank.
Μετά την αποχώρηση του Bill Gross η Carlyle είναι το fund που έχει καταφέρει να πάρει τα περισσότερα κεφάλαια από τις διαρροές κεφαλαίων που έχει υποστεί η Pimco.
Μέσω της TCW που είναι ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο που συνδέεται με την Carlyle μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει αυξήσει κατά 27 δολάρια τα υπό διαχείριση κεφάλαια της.
Η Carlyle θα προσπαθήσει να υφαρπάξει πελάτες της Pimco  καθώς την τρέχουσα περίοδο τα συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά ταμεία επαναξιολογούν την συνεργασία τους με την Pimco.
Ωστόσο ως γνωστό οι διοικήσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων δεν λαμβάνουν εύκολα αποφάσεις αλλαγής διαχειριστή.
Η Pimco είναι ένα από τα μεγαλύτερα fund στον κόσμο διαχείρισης κυρίως κεφαλαίων που επενδύουν σε ομόλογα.
Μάλιστα πρόσφατα επισκέφθηκαν και την Ελλάδα για να αξιολογήσουν αν θα αγοράσουν έντοκα γραμμάτια.
Τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια της Pimco ανέρχονταν σε 1,47 τρισεκ. δολάρια για να υποχωρήσουν στα 1,27 τρισεκ δολάρια στα τέλη του 2014.
Μετά την αποχώρηση του Bill Gross η Pimco έχει χάσει σημαντικά υπό διαχείριση κεφάλαια.
Μόνο το Pimco Total Return το ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο έχει χάσει 100 δισεκ. δολάρια.
Η TCW της Carlyle διαχειρίζεται πλέον 175 δισεκ. δολάρια σημειώνοντας αύξηση 22% στα υπό διαχείριση κεφάλαια της ενώ η  MetWest Total Return Bond Fund διαχειρίζεται  64,5 δισεκ. δολάρια.
«Είναι μια ανταγωνιστική αγορά και θα πρέπει να παλέψουμε για κάθε δολάριο» δήλωσε ο Olivier Sarkozy, επικεφαλής του παγκόσμιου ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Carlyle.
Η Carlyle αγόρασε το 60% της TCW το 2013 σε μια συμφωνία αξίας  περίπου 700 εκατ.  δολάρια.
Η BlackRock και η Legg Mason, μητρική εταιρεία της Western Asset Management, είναι μεταξύ των διαχειριστών που έχουν επίσης ωφεληθεί από τις εκροές κεφαλαίων της Pimco.
Ο Daniel Fannon, αναλυτής της Jefferies, είπε ότι «η αποχώρηση του Bill Gross έπληξε σημαντικά την Pimco»

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 20:11 3 Απριλίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης