Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων χρυσού - Ζητούν τη συνέχιση των εργασιών στη Χαλκιδική

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων χρυσού - Ζητούν τη συνέχιση των εργασιών στη Χαλκιδική
Σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής, οι κάτωθεν δικαστικές αποφάσεις προκαλούν απώλειες θέσεων εργασίας
Τη συνέχιση των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός.
Ειδικότερα, σε προσφυγή τους στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν την ανάκληση των αποφάσεων, βάσει των οποίων αναστέλλονται οι εργασίες της εταιρείας στα μεταλλεία της Κασσάνδρας.
Παράλληλα, ζητούν να κηρυχθούν παράνομες οι εξής αποφάσεις:
1) Η από 26.2.2015 απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία ανακλήθηκε η από 8.10.2014 θεώρηση της αρχιτεκτονικής και ηλεκρομηχανολογικής μελέτης της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών,
2) Η από 2.3.2015 απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμο Αριστοτέλη με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση χορήγησης άδειας δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού του υποέργου μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Σκουριών,
3) Το από 25.2.2015 σήμα του δασάρχη Αρναίας (που εκδόθηκε μετά από ηλεκτρονικό έγγραφο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης) με το οποίο διατάσσεται η διακοπή των εργασιών υλοτόμησης σε έκταση 300 στρεμμάτων στις Σκουριές.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής, οι άνωθεν δικαστικές αποφάσεις προκαλούν απώλειες θέσεων εργασίας.
Η προσφυγή κατετέθη από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, το Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών-Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, το Σωματείο Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων της Εταιρείας ΑΚΤΩΡ-ΑΤΕ-Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. «Η Αγία Βαρβάρα» και το Σωματείο Δασεργατών Βορείου Χαλκιδικής.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS