Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκουρλέτης: Τριμερής συνάντηση για το θέμα της Χαλυβουργικής - Πρόθεση μας η μείωση του ενεργειακού κόστους

Σκουρλέτης: Τριμερής συνάντηση για το θέμα της Χαλυβουργικής - Πρόθεση μας η μείωση του ενεργειακού κόστους
Η Κυβέρνηση εξετάζει και επεξεργάζεται ήδη παρεμβάσεις για την μείωση του ενεργειακού κόστους
Την σύγκλιση τριμερούς συνάντησης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Χαλυβουργικής και των εργαζομένων σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης των εργαζομένων από τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.
Ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκε σήμερα με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής ΑΕ, παρουσία εκπροσώπων από τη ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόθεση της Χαλυβουργικής να υλοποιήσει πρόγραμμα «οικειοθελούς εξόδου» 100 εργαζομένων, ενέργεια στην οποία αντιτίθεται το σωματείο των εργαζομένων.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να αποτραπεί η υλοποίηση του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για απολύσεις.
Πρόσθεσαν επίσης, ότι οποιαδήποτε λύση στο ενεργειακό ζήτημα, από την πλευρά της κυβέρνησης, πρέπει να συνδυαστεί με ρήτρες διασφάλισης των θέσεων εργασίας.
Ο υπουργός Εργασίας διατύπωσε την κατηγορηματική θέση του υπέρ της προστασίας της απασχόλησης και αποδέχτηκε το αίτημα των εργαζομένων για τη σύγκλιση τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο, το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς το ενεργειακό πρόβλημα είναι κομβικό και στον συγκεκριμένο κλάδο οικονομικής δραστηριότητας.
Στη βάση αυτή, η Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργείου εξετάζει και επεξεργάζεται ήδη παρεμβάσεις για την μείωση του ενεργειακού κόστους.
Κύρια επιδίωξη παραμένει η παραγωγική ανασυγκρότηση βάσει ενός νέου μοντέλου, που θα μπορεί να διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ζωής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, σε συνδυασμό με την συνολική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης