Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στ. Ανδρεάδης (AS Company): Με επίκεντρο την ελληνική οικογένεια, κόντρα στα μεγαθήρια - 24 χρόνια συνέπειας

Στ. Ανδρεάδης (AS Company): Με επίκεντρο την ελληνική οικογένεια, κόντρα στα μεγαθήρια - 24 χρόνια συνέπειας
H AS Company διαθέτει ένα από τα ελκυστικότερα Ρ/Ε της αγοράς, όμως πληρώνει το… μάρμαρο της γενικευμένης απαξίωσης της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης του Χ.Α.

«Έχοντας συμπληρώσει 24 συναπτές κερδοφόρες χρήσεις και παρ’ ότι η πτώση του δολαρίου δεν μας ευνοεί πιστεύουμε ότι και η νέα χρονιά παρά τις δυσκολίες της ευρύτερης οικονομίας θα είναι καλή χρονιά για την εταιρεία».
Αυτά – μεταξύ άλλων – επισημαίνει στο www.bankingnews.gr o κ. Στράτος Ανδρεάδης, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας AS Company.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η εταιρεία μας από πέρυσι είναι Νο 1 στη χοντρική αγορά παιχνιδιού στην ελληνική αγορά (όχι στο retail).
Παράλληλα, είναι από τις λίγες φορές που τοπική εταιρεία ξεπερνάει τις πολυεθνικές της Ευρώπης και αυτό έχει γίνει με αξιόλογη προσπάθεια, καινοτόμες πρωτοβουλίες και καινούριους κωδικούς και κατηγορίες παιχνιδιών.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 και έκτοτε έως το 2014 έχει γράψει μόνο κερδοφόρες χρήσεις και καμία ζημιογόνα. Επίτευγμα αν μη τι άλλο αξιοσημείωτο, ειδικά για το χώρο του εμπορίου, που έχει πληγεί τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
Ο κ. Ανδρεάδης τονίζει ότι «περιουσία και ατού της εταιρείας μας είναι ο κόσμος της, οι εργαζόμενοί της, ενώ κεντρικός πυλώνας για το 2015 και εντεύθεν θα είναι ο εστιασμός στην ελληνική οικογένειας, στις ανάγκες της, στις επιθυμίες και στις συνήθειές της».
Η AS Company, «με γνώμονα και εστιασμό την οικογένεια και το παιδί προσπαθεί να προσφέρει όσο όπως μπορεί με αυτόν τον τρόπο στην ελληνική κοινωνία και προς αυτή την κατεύθυνση να κινηθεί αμετάκλητα και στο μέλλον.
Η επιτυχία και η ανθεκτικότητα μεγεθών της, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη οφείλεται στο προϊοντικό κράμα της, ενώ τονίζει ότι «όλες οι επιλογές του 2104 μας βγήκαν». Το 60% των προϊόντων της AS Company είναι παραγωγή της εταιρείας μέσω συνεργασιών σε Ασία και Ευρώπη, ενώ το υπόλοιπο 40% αντιπροσωπεύει εισαγωγές.

Εξαιρετικά αποτελέσματα το 2014 και επιστροφή κεφαλαίου

Η εταιρεία είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στη χρήση του 2014, καθώς τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 1,86 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 327,1% σε σχέση με το 2013, ενώ η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει επιστροφή κεφαλαίου 0,04 ευρώ ανά μετοχή. Από τις λίγες εταιρείες στο Χ.Α. που κάνει επιστροφή κεφαλαίου, σε τέτοιες εποχές!
Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 19,245 εκατ. ευρώ το 2014 έναντι 16,963 εκατ. ευρώ το 2013, σημειώνοντας αύξηση 13,5%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,588 εκατ. έναντι 0,912 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση 183,8%.
Η σημαντική άνοδος της κερδοφορίας έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου οφείλεται κυρίως στην αύξηση του όγκου πωλήσεων και στη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους.

Χαμηλός δανεισμός

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ο πολύ χαμηλός δανεισμός της εταιρείας που 2,63 εκατ. ευρώ που υπολείπεται των ταμιακών διαθεσίμων που ξεπερνούν τα 7,65 εκατ. ευρώ, καθώς και η υψηλή αξία των ιδίων κεφαλαίων της. Με κεφαλαιοποίηση 10 εκατ. ευρώ διαθέτει ένα από τα ελκυστικότερα Ρ/Ε της αγοράς, όμως πληρώνει το… μάρμαρο της γενικευμένης απαξίωσης της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης του Χ.Α.. Ο εν λόγω χώρος, ασχέτως ποιότητας υποφέρει από πενιχρή εμπορευσιμότητα, μια παθογένεια που χαρακτηρίζει για χρόνια την αγορά, που έχει χάσει το… target group των επενδυτών που «ασχολούνταν» με τις μικρότερης αποτίμησης μετοχές. Τα ξένα ισχυρά χαρτοφυλάκια δεν ασχολούνται με τις μικρές αποτιμήσεις, καθώς ανακυκλώνουν τη ρευστότητά τους στις 4-5 τράπεζες και σε ορισμένα άλλα blue chips του FTSE 25.
H AS Company εισήχθη στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 13 Οκτωβρίου του 2000, δηλαδή είναι από τις εταιρείες που μπήκαν τη… χρυσή εποχή στο Χ.Α., όμως κράτησαν καλή πορεία και ισχυροποίησαν τη θέση τους.
Η εταιρεία «μοιράζει» τις δραστηριότητές της μεταξύ Θεσσαλονίκης – όπου είναι και η έδρα διοίκησης και marketing – και Αθήνας όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη έκθεση των προϊόντων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης