Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Στο 40% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σε ορίζοντα ενός μήνα

Oxford Economics: Στο 40% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σε ορίζοντα ενός μήνα
Αυξάνεται διαρκώς και ο κίνδυνος για επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες
Στο 40% τοποθετεί τις πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε ορίζοντα ενός μήνα, η Oxford Economics, εκφράζοντας έντονους φόβους για την έκβαση του ελληνικού ζητήματος, στη σκιά της αβεβαιότητας και των δυσκολιών που συνοδεύουν τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Θέτοντας ένα εξαιρετικά σύντομο χρονοδιάγραμμα, η Oxford Economics προειδοποιεί πως εντός των ερχόμενων 30 ημερών ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχεται στο 40%.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, δεν θα πρόκειται για μια άτακτη, βίαιη διαδικασία, αλλά για μια ελεγχόμενη αποχώρηση. 
"Η προοπτική για μια ελεγχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε ορίζοντα 30 ημερών, ανέρχεται κοντά στο 40%", σχολιάζει ο Gabriel Sterne, επικεφαλής αναλυτής της Oxford Economics, παρακολουθώντας στενά το θρίλερ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Ταυτόχρονα ο Sterne προβλέπει πως αυξάνεται διαρκώς και ο κίνδυνος για επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες (capital controls).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης