Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Η ουκρανική κρίση κόστισε στις ρωσικές τράπεζες 5 δισ. δολάρια το 2014

Standard and Poor's: Η ουκρανική κρίση κόστισε στις ρωσικές τράπεζες 5 δισ. δολάρια το 2014
Παρόμοιου μεγέθους το κόστος και το 2015, εκτιμά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης
Σε 5 δισ. ευρώ ανέρχεται το κόστος της ουκρανικής στις πέντε μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες για το 2014, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, Standard and Poor's, που εκτιμά κόστος ανάλογου μεγέθους και για το 2015.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως ήταν αναμενόμενο, επηρέασε τα οικονομικά αποτελέσματα των μεγαλυτέρων ρωσικών τραπεζών το 2014.
Η S&P εκτιμά ότι τα πέντε μεγαλύτερα ρωσικά τραπεζικά ιδρύματα αναγκάστηκαν να επωμιστούν ένα συνολικό κόστος ύψους 4-5 δισ. δολ. το 2014, περίπου το 25% των συνολικών λειτουργικών κερδών τους.
Το κόστος αυτό είναι πιθανόν να συνεχίσει να αυξάνεται και φέτος, καθώς οι ουκρανικές θυγατρικές μάχονται ενάντια στις φτωχές οικονομικές συνθήκες στην πληττόμενη από την ύφεση και τον πόλεμο χώρα, με την S&P να σημειώνει ωστόσο ότι ο αντίκτυπος στην πιστοληπτική αξιολόγηση των ρωσικών τραπεζών θα είναι περιορισμένος.
Όπως σημειώνει ο στρατηγικός αναλυτής της Standard and Poor's, Sergey Voronenko, οι ρωσικές τράπεζες μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος αυτό και ότι δεν θα υπάρξει αντίκτυπος στην αξιολόγησή τους, προσθέτοντας ότι ήδη ο οίκος έχει ενσωματώσει τις συνέπειες της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία στις αναλύσεις αξιολόγησής του.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης