Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fink (BlackRock): Ένα Grexit θα οδηγήσει σε ράλι το ευρώ - Η Ελλάδα πρέπει να υποχωρήσει

tags :
Fink (BlackRock): Ένα Grexit θα οδηγήσει σε ράλι το ευρώ - Η Ελλάδα πρέπει να υποχωρήσει
Σύμφωνα με τον Fink ένα Grexit θα προκαλέσει ένα ράλι στο ευρώ καθώς η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος
Την εκτίμηση ότι θα ήταν καλό η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink μιλώντας στο Fox Business Network.
Σύμφωνα με τον Fink η Ελλάδα δεν αποτελεί ένα συστημικό πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι ένα Grexit θα προκαλέσει ένα ράλι στο ευρώ καθώς η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.
Παράλληλα τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν πρέπει να υποχωρήσουν προς την Ελλάδα, εκφράζοντας την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η τρόικα να συνθηκολογήσει και να δώσουν πιο εύκολους και χαλαρούς όρους στην ελληνική κυβέρνηση.
Ωστόσο εκτιμά ότι «θα ήταν πάρα πολύ άσχημο για τους Έλληνες πολίτες να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη».
«Θα διολισθήσουν σε μεγάλη ύφεση, αλλά αν συνεχίσουν με τις απαιτήσεις για αλλαγές στο συμβόλαιο που συμφωνήθηκε από το ίδιο το ελληνικό κράτος, αυτό θα αντιπροσώπευε τεράστιο συστημικό κίνδυνο» προσθέτει.
Όπως επισημαίνει το καλύτερο σενάριο «θα ήταν η Ελλάδα να υποχωρήσει και να κάνει τις πληρωμές».
Όσο αφορά το ενδεχόμενο υποχώρησης των Ευρωπαίων εταίρων ο Fink σημειώνει ότι «αυτό θα ήταν πολύ πιο συστημικό καθώς στη συνέχεια υπάρχουν κόμματα όπως το αριστερό Podemos στην Ισπανία, τα οποία ζητούν χαλάρωση στην πληρωμή του χρέους και μετά η Πορτογαλία ίσως να ζητήσει χαλάρωση και μετά όλη η χρηματοοικονομική δομή στην Ευρώπη θα αρχίσει να καταρρέει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης