Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διχασμένοι εμφανίζονται αναλυτές και επενδυτές για την Ελλάδα – Οι απόψεις για το Grexit διίστανται

Διχασμένοι εμφανίζονται αναλυτές και επενδυτές για την Ελλάδα – Οι απόψεις για το Grexit διίστανται
Πόσο πιθανό ή/και επιθυμητό είναι τελικά ένα Grexit;
Σωρεία δημοσιευμάτων σχετικά με την Ελλάδα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, με το ελληνικό δράμα και τις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους εταίρους να βρίσκονται στο επίκεντρο αναλυτών και επενδυτών.
Το φλέγον ζήτημα, το οποία έχει βγει ξανά στο προσκήνιο της διεθνούς επικαιρότητας είναι η πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη ή/και η χρεοκοπία της.
Ο κόσμος της αγοράς εμφανίζεται διχασμένος, με άλλους να προεξοφλούν το Grexit και άλλους να υποστηρίζουν ότι πρέπει και θα αποφευχθεί με κάθε τρόπο.
Ο διχασμός είναι απολύτως εμφανής αν αντιπαραβάλει κανείς για παράδειγμα την άποψη του Eric Mogelof, εκτελεστικού διευθυντή της Pimco, με αυτή του Laurence Fink, προέδρου της BlackRock.
Ειδικότερα, ο πρώτος εξέφρασε την άποψη ότι «το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη», ενώ ο δεύτερος επανέλαβε σήμερα την άποψή του ότι η Ευρωζώνη πρέπει να διώξει την Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτή δεν συμμορφωθεί, καθώς δημιουργεί συστηματικούς κινδύνους για την νομισματική ένωση.
Ο στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale, Kit Juckes, από την άλλη, σχολίασε σήμερα ότι δεν τίθεται το ζήτημα του «αν», αλλά του «πότε» θα γίνει η χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ο Robert Parker, αντιπρόεδρος και αναλυτής της IDC, τόνισε ότι η ελληνική κρίση θα κορυφωθεί μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, ενώ υποστήριξε ότι η μόνη λύση για την σωτηρία της χώρας είναι η πλήρης φοροαπαλλαγή της ναυτιλίας, μια άποψη αντιδημοφιλής στου έλληνες πολίτες.
Τέλος, ο Mark Mobius, πρόεδρος της Franklin Templeton δήλωσε ότι το Grexit θα είναι η αρχή του τέλους για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο κορυφαίος επενδυτής Jim Rogers, υποστήριξε ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και τους εταίρους της θα ήταν μια χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης