Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Ψεύδονται οι εκπρόσωποι των δανειστών για τις μεταρρυθμίσεις - Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας

Στρατούλης: Ψεύδονται οι εκπρόσωποι των δανειστών για τις μεταρρυθμίσεις - Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας
Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Την αισιοδοξία του ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές εξέφρασε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ψεύδονται όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που παρουσίασε η Ελλάδα, για να συμπληρώσει ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών είναι ιδεολογικές και πολιτικές.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και αναφερόμενος στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του δημοσίου, σημείωσε ότι «η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έγινε προφανώς για να έχει μεγαλύτερες διαπραγματευτικές δυνατότητες η χώρα μας, να έχει την αναγκαία ρευστότητα στις κρίσιμες ημέρες μέχρι τις 11 Μαΐου, που απ’ ό,τι φαίνεται εκεί θα είναι και το κρίσιμο Eurogroup για να επιτευχθεί η τελική συμφωνία».
Παράλληλα, ερωτηθείς αν τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία, ανέφερε ότι «η απόλυτη πεποίθησή μας είναι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας» και πρόσθεσε ότι «οι επιλογές που είχαμε ήταν δύο, είτε να τα διπλώσουμε, να υποχωρήσουμε και να δεχθούμε τις απαράδεκτες, αποικιοκρατικού τύπου, απαιτήσεις τους και εκφοβισμούς τους, για να μειώσουμε εκ νέου τους μισθούς, τις συντάξεις, για να επιβάλουμε νέες φορομπηχτικές πολιτικές και να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, καθώς και να υπογράψουμε, είτε να συνεχίσουμε με τη στήριξη του ελληνικού λαού να διαπραγματευόμαστε σκληρά. Επιλέξαμε το δεύτερο».
Όπως ανέφερε, «θεωρούμε ότι στο τέλος θα έχουμε μία θετική για τον λαό και τη χώρα συμφωνία», για να συμπληρώσει ότι «έχουμε κάνει αυτά που έπρεπε να κάνουμε».
Μάλιστα, τόνισε ότι «λένε ψέματα οι εκπρόσωποι των δανειστών που λένε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέθεσε δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», επισημαίνοντας ότι «καταθέσαμε πάρα πολύ έγκαιρα, όχι μόνο τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων και τις απόψεις μας αλλά πλήρως κοστολογημένες και πλήρως χρονοπροσανατολισμένες, με ακρίβεια μέχρι το τελευταίο ευρώ και με ακρίβεια ημέρας για το πότε θα νομοθετήσουμε».
Το πρόβλημα δεν είναι αν καταθέσαμε ή όχι, η διαφορά είναι ιδεολογική και πολιτική», σημείωσε ο κ. Στρατούλης, αναφέροντας ότι «το θέμα είναι ότι διαφωνούν οι άνθρωποι, θέλουν να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μνημόνια στην Ελλάδα».
Κληθείς να σχολιάσει τις επαφές της κυβέρνησης με τη Ρωσία, υπογράμμισε ότι «η αναβάθμιση των σχέσεων με τη Ρωσία μας βοηθάει και ενισχύει τη διαπραγματευτική μας θέση, και κυρίως αναδεικνύει το γεωπολιτικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης