Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο προεδρείο της Eurocommerce εξελέγη ο Βασίλης Κορκίδης (ΕΣΕΕ)

Στο προεδρείο της Eurocommerce εξελέγη ο Βασίλης Κορκίδης (ΕΣΕΕ)
Η εκλογή του ενισχύει σημαντικά τη θέση της ΕΣΕΕ ως θεσμικού εκπροσώπου του ελληνικού εμπορίου στην Ευρώπη, σημειώνει η Συνομοσπονδία
Στο προεδρείο της Eurocommerce εξελέγη ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.
Η Eurocommerce, στην οποία η ΕΣΕΕ συμμετέχει ως πλήρες μέλος, είναι η εργοδοτική οργάνωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα έξι εκατομμυρίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων λιανικού, χονδρικού και διεθνούς εμπορίου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στα μέλη της περιλαμβάνονται εθνικές Ομοσπονδίες εμπορίου από 31 χώρες, 27 κορυφαίες εταιρείες λιανικής και χονδρικής, Συνομοσπονδίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κλαδικές οργανώσεις.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, η εκλογή του κ. Κορκίδη στο προεδρείο της Eurocommerce «ενισχύει σημαντικά τη θέση της Συνομοσπονδίας ως θεσμικού εκπροσώπου του ελληνικού εμπορίου και της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη».
Το γεγονός μάλιστα ότι η ΕΣΕΕ συμμετέχει παράλληλα στην UEAPME, όπου ο κ. Κορκίδης ήδη κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου, εκτιμάται ότι πολλαπλασιάζει θετικά το εύρος παρέμβασής της στα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς την επόμενη τριετία αναμένονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να διατεθούν 75 δισ. ευρώ για μακροχρόνιες επενδύσεις στο χώρο των ΜμΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης