Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: Αποτυχημένο, πριν ακόμη ξεκινήσει, το Eurogroup στη Ρίγα – Δεν αναμένεται συμφωνία για την Ελλάδα

El Mundo: Αποτυχημένο, πριν ακόμη ξεκινήσει, το Eurogroup στη Ρίγα – Δεν αναμένεται συμφωνία για την Ελλάδα
«Μόνο αν έρθει ο Βαρουφάκης και μας εκπλήξει όλους» θα μπορούσε να υπάρξει πρόοδος, επισημαίνει πηγή του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών στην εφημερίδα
Δεν αναμένεται να αποφέρει κανένα αποτέλεσμα για την Ελλάδα το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα της Ελλάδας στερεύουν, ότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου έλεγε ξεκάθαρα ότι ήταν απαραίτητη μια λίστα μεταρρυθμίσεων πριν από τα τέλη Απριλίου και ότι οι Έλληνες θα έπρεπε να αρχίσουν τώρα να συνεργάζονται, επισημαίνεται σε δημοσίευμα της συντηρητικής ισπανικής εφημερίδας «El Mundo».
Μάλιστα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, το Eurogroup της Ρίγας είναι αποτυχημένο πριν ακόμη ξεκινήσει.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα από το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών, θα μπορούσε να υπάρξει πρόοδος «μόνο αν έρθει ο Βαρουφάκης και μας εκπλήξει όλους», ενώ σύμφωνα με πηγές στο Eurogroup, «δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Υπάρχει πρόοδος, όμως όχι επαρκής ακόμη».
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι, παρά την ελληνική αισιοδοξία, δεν υπάρχει λίστα ούτε αναμένεται και τονίζει την τεράστια απώλεια χρόνου.
Σύμφωνα με τις πηγές στο ισπανικό υπουργείο Οικονομικών, η ελληνική κυβέρνηση πλανάται αν νομίζει ότι όλα θα κλείσουν με μια πολιτική συμφωνία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρηθούν, ενώ υπογραμμίζουν ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι αυτή της 11ης Μαΐου, οπότε θα συνέλθει το επόμενο Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης