Τελευταία Νέα
Διεθνή

Expansion: Το Eurogroup στριμώχνει τον Βαρουφάκη – Μακριά ακόμη η επίτευξη μιας συμφωνίας

Expansion: Το Eurogroup στριμώχνει τον Βαρουφάκη – Μακριά ακόμη η επίτευξη μιας συμφωνίας
Απομονωμένη η Ελλάδα, επισημαίνεται στο άρθρο της ισπανικής εφημερίδας

Αν εξυπηρέτησε σε κάτι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αυτό ήταν για να επιβεβαιωθεί η διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων εταίρων της, επισημαίνεται σε άρθρο της ισπανικής οικονομικής εφημερίδας Expansion.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, επικαλούμενο τα λεγόμενα του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, «κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και άλλοι μισοάδειο. Εμείς επιλέγουμε την αισιοδοξία».
Το πρόβλημα, σημειώνεται, είναι ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι ο μόνος από τους 19 ομολόγους του της Ευρωζώνης που βλέπει θετικά τα πράγματα, καθώς αυτό που βλέπει αυτός με αισιοδοξία, οι υπόλοιποι το βλέπουν σαν ένα επικίνδυνο παιχνίδι που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε στάση πληρωμών.
Σύμφωνα με μια πηγή που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα, όταν ο Βαρουφάκης έλαβε τον λόγο, είπε ότι έχει επιτευχθεί μεγάλα βήματα προόδου και ότι είναι δυνατόν να υπάρξει μια συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, όμως ακούγοντάς το αυτό οι ομόλογοί του της Ευρωζώνης έμεινα έκπληκτοι.
Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη πηγή, ο σλοβάκος υπουργός Οικονομικών ήταν ιδιαίτερα σκληρός ειδικά σχετικά με τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να επαναφέρει το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους.
Μάλιστα, ρώτησε τον έλληνα ομόλογό του: «Έχετε τα χρήματα για να πληρώσετε τη δέκατη τρίτη μηνιαία σύνταξη, γιατί εγώ δεν τα έχω και εσείς μου ζητάτε να σας τα πληρώσω εγώ».
Πάντως, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο έλληνας υπουργός σημείωσε ότι έχει υπάρξει απίστευτη πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες, προσθέτοντας ότι τα σημεία στα οποία υπάρχουν πλέον διαφωνίες είναι αυτά της μείωσης των συντάξεων, των πλειστηριασμών και των πρωτογενών πλεονασμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης