Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Τίμησε την 29η επέτειο από την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ

Ουκρανία: Τίμησε την 29η επέτειο από την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ
Εκατοντάδες άνθρωποι εναπόθεσαν λουλούδια και αναμμένα κεριά
Την 29η επέτειο από την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το Κίεβο,  τίμησε η Ουκρανία και μάλιστα, ο πρόεδρός της P. Porosenko επισκέφτηκε το σημείο για να αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα.
Εκατοντάδες άνθρωποι στις 01:23 το πρωί τοπική ώρα, που ήταν και η στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη, εναπόθεσαν λουλούδια και κεριά στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στη μνήμη των θυμάτων του Τσερνόμπιλ, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, P. Porosenko, επισκέφτηκε το Τσερνόμπιλ, τόσο για να αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα της καταστροφής, όσο και για να δει από κοντά την πορεία των εργασιών κατασκευής ενός νέου κέλυφους από μπετόν κοντά στον αντιδραστήρα αριθμός 4 του πυρηνικού σταθμού που εξερράγη την 26η Απριλίου του 1986.
Όπως ο ίδιος σημείωσε κατά τη διάρκεια ενός διαγγέλματος προς το έθνος, χάρη στα κεφάλαια που έχει αποδεσμεύσει η διεθνής κοινότητα, «ελπίζουμε» ότι θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή της νέας σαρκοφάγου προκειμένου να «προστατεύσουμε για πάντα» την υφήλιο από τη ραδιενεργό ακτινοβολία του Τσερνόμπιλ.
Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής της «σαρκοφάγου», αν και  αρχικά είχε προβλεφθεί για τα τέλη του 2015, πήρε παράταση για τα τέλη του 2017 λόγω «τεχνικών δυσκολιών» που οφείλονται στην περιπλοκότητά του, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (Berd) που διαχειρίζεται τις δωρεές της διεθνούς κοινότητας για τη χρηματοδότηση του έργου, ποσού ύψους δύο δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης