Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Rajoy (Ισπανία): Στο 2,9% ανέβασε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ισπανικού ΑΕΠ τα έτη 2015 και 2016

M. Rajoy (Ισπανία): Στο 2,9% ανέβασε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ισπανικού ΑΕΠ τα έτη 2015 και 2016
Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις για τα μακροοικονομικά στοιχεία
Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη του ΑΕΠ, τόσο το 2015 όσο και το 2016, προχώρησε ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy (Μαριάνο Ραχόι), σημειώνοντας ότι αυτή θα φθάσει το 2,9%.
Τα νέα στοιχεία είναι βελτιωμένα κατά 0,5% έναντι των προηγούμενων προβλέψεων της ισπανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία η οικονομία της χώρας θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 2,4% το 2015, αν και αρκετά μέλη της κυβέρνησης είχαν εδώ και καιρό ανακοινώσει ότι η οικονομία θα αναπτυσσόταν με ρυθμό μεταξύ 2,5% και 3%.
Όσον αφορά το 2016, η κυβέρνηση εκτιμούσε αρχικώς ανάπτυξη της τάξεως του 2,3%, ποσοστό που αναθεώρησε τώρα στο 2,9%.
Σημειώνεται ότι οι νέες εκτιμήσεις της ισπανικής κυβέρνησης σε μακροοικονομικό επίπεδο θα ανακοινωθούν αυτή την Πέμπτη, πριν αποσταλούν στις Βρυξέλλες μαζί με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων.
Παράλληλα, ο Mariano Rajoy εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα δημιουργηθούν στη χώρα περισσότερες των 500.000 θέσεων εργασίας αυτό τον χρόνο και 1 εκατ. θέσεις μεταξύ του 2014 και 2015.
Έτσι, ο ισπανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι αν διατηρηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας που υφίσταται τώρα, τότε κατά την επόμενη κυβερνητική θητεία θα φθάσουν τα 20 εκατομμύρια οι θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό στόχο, που όπως ανέφερε αποτελεί το όριο που εγγυάται τη βιωσιμότητα του κράτους πρόνοιας.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η οικονομική σταθερότητα και οι μεταρρυθμίσεις είναι τα στοιχεία που πρέπει απαραιτήτως να σηματοδοτήσουν το μέλλον της Ισπανίας τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης