Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα – Απομένει ακόμη πολλή δουλειά

Κομισιόν: Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα – Απομένει ακόμη πολλή δουλειά
Όποιος διαπραγματεύεται πρέπει να έχει σαφή εντολή, δήλωσε σχετικά με τις αλλαγές στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα
Κοινή είναι η αντίληψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των θεσμών πρέπει να επιταχυνθούν, ανέφερε η Annika Breidthardt (Ανίκα Μπράιτχαρτ), εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομίας, Pierre Moscovici (Πιερ Μοσκοβισί), κάνοντας μια αποτίμηση της διήμερης συνεδρίασης των Eurogroup και Ecofin στη Ρίγα.
Η Annika Breidthardt σημείωσε ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου και ότι συνεχίζονται σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, ενώ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Πρόσθεσε δε, ότι οι διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ωστόσο ότι ακόμη απομένει πολλή δουλειά σε επίπεδο τεχνικό.
Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο των συνομιλιών, αλλά και ενδεχόμενες αλλαγές επί της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.
Κληθείσα τέλος να σχολιάσει δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, τα οποία κάνουν λόγο για αλλαγές στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, η Annika Breidthardt σημείωσε ότι «είναι πρωταρχικής σημασίας όποιος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις να έχει και την εξουσιοδότηση να το κάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης