Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Αισιόδοξοι για συμφωνία Ελλάδας – πιστωτών οι ευρωπαίοι επενδυτές

Standard & Poor’s: Αισιόδοξοι για συμφωνία Ελλάδας – πιστωτών οι ευρωπαίοι επενδυτές
Βελτιώνεται το κλίμα στις αγορές ομολόγων για την Ελλάδα
Αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών εμφανίζονται οι ευρωπαίοι επενδυτές ομολόγων σύμφωνα με ανάλυση για την αγορά ομολόγων από την Standard & Poor’s.
Η S&P καταγράφει τις κινήσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με βάση τον δείκτη Sovereign Bond, σύμφωνα με τον οποίο έχουν υποχωρήσει κατά 3,3 μονάδες βάσης στο 18,72% την τελευταία εβδομάδα, παρά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup της Ρίγας την περασμένη Παρασκευή.

Embedded image permalink

 Η απόδοση των κρατικών ομολόγων 2ετούς διάρκειας της Ελλάδας υποχώρησε σήμερα στο 21,9%, ακολουθώντας την πτωτική τάση που ξεκίνησε, χθες, Δευτέρα, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για «ανασχηματισμό» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και περιθωριοποίηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όπως σχολιάζουν οι Financial Times.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την S&P, πτωτικά κινούνται και οι δείκτες που καταγράφουν τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, γεγονός που αντανακλά την αποκλιμάκωση της ανησυχίας για μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης