Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ισχυρές πιέσεις στη MIG έως 10% λόγω αποχώρησης από τον FTSE 25 – Ρευστοποιούν index funds

Ισχυρές πιέσεις στη MIG έως 10% λόγω αποχώρησης από τον FTSE 25 – Ρευστοποιούν index funds
Η αποχώρηση της MIG από το δείκτη FTSE 25 φέρνει σημαντικές πιέσεις στον τίτλο, καθώς αποχωρούν κάποια index funds - Έρχεται καλό τρίμηνο για τον όμιλο
(upd 3) Χθες είχαμε την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών στο Χ.Α. – περίοδος Οκτωβρίου 2014 – Μαρτίου 2015, με τη MIG να αποχωρεί από τον FTSE 25 μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, ενώ στη θέση της προβιβάζεται η Lamda Development.
Αυτό φέρνει κάποιες εύλογες πιέσεις στη μετοχή της MIG που έφτασε να χάνει έως 10,06% σήμερα, ενώ τώρα καταγράφει πτώση 8,81% στην τιμή των 0,1451 ευρώ, με όγκο που ξεπερνά τα 3,5 εκατ. τεμάχια.
Κάποια index funds - δηλαδή επενδυτικά σχήματα που ποντάρουν με γνώμονα τους δείκτες FTSE 25 - αποχωρούν από τον τίτλο, εξού και ο αυξημένος όγκος σήμερα.
Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τίτλος της MIG έχει κάνει το καλύτερο ράλι στα μη τραπεζικά blue chips το 5ήμερο, καθώς κερδίζει 43,2%.
Η αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου του 2015.
H MIG θα είναι μέλος του Mid Cap πλέον με στάθμιση 53%, ενώ βρίσκεται στην 31η θέση των αποτιμήσεων στο σύνολο του Χ.Α.
Η Lamda Development είναι στην 22η θέση των αποτιμήσεων του Χ.Α. ενώ μπαίνει στον FTSE 25 με στάθμιση 49%. Η μετοχή κερδίζει 5% σήμερα.
Πάντως, η αλήθεια είναι ότι η Lamda Development έχει εξαιρετικά μικρή εμπορευσιμότητα για μετοχή του FTSE 25, διακινώντας μεταξύ των 15.000 και 60.000 τεμαχίων – κατά μέσο όρο – σχεδόν σε μόνιμη βάση εσχάτως. Μένει να δούμε αν αυτό θα αλλάξει στον FTSE 25.
H ΜΙG για πολλά χρόνια ήταν η μετοχή που έκανε τους μεγαλύτερους όγκους σε όλο το χρηματιστήριο, «ταΐζοντας» το σύστημα της ΕΧΑΕ με σημαντικές υπεραξίες. Βεβαίως, αυτή η εμπορευσιμότητα έχει μειωθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Κατά τα λοιπά, η MIG βεβαίως έχει πληγεί από την κρίση, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χειρότερα από πλευράς αποτελεσμάτων έχουν περάσει για τον όμιλο.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015 θα είναι το καλύτερο του ομίλου την τελευταία 5ετία. Ίδωμεν…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης