Διεθνή

Επεισοδιακή η Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη - Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στην πλατεία Ταξίμ

Επεισοδιακή η Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη - Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στην πλατεία Ταξίμ
Η πλατεία είναι αποκλεισμένη από χιλιάδες αστυνομικούς, ενώ νεαροί περιμετρικά της πλατείας πετούν μολότοφ και οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα
Επεισοδιακή είναι η συγκέντρωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.
Η πλατεία είναι αποκλεισμένη από χιλιάδες αστυνομικούς, ενώ νεαροί περιμετρικά της πλατείας πετούν μολότοφ και οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα.
Έπειτα από την πρόσκληση των δύο μεγάλων αριστερών συνδικάτων και κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Μπεσίκτας και φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα
«Η πλατεία Ταξίμ είναι η πλατεία της Πρωτομαγιάς», «Ζήτω η 1η Μάη», «Μαζί ενάντια στο φασισμό» είναι ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν, ενώ μπροστά τους βρίσκονταν παρατεταγμένες μονάδες της αστυνομίας, εξοπλισμένες με αντλίες νερού. Η αστυνομία είχε αποκλείσει από τα ξημερώματα κάθε πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ.
Όπως τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και φέτος ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε κάθε διαδήλωση των εργατικών συνδικάτων στην πλατεία, αναφέροντας ότι η πλατεία «δεν είναι κατάλληλη για τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης