Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουντουρά (υπ. Τουρισμού): Έμφαση στην προώθηση των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού

Κουντουρά (υπ. Τουρισμού): Έμφαση στην προώθηση των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού
Σε τουριστικό συνέδριο στην Κω η υπουργός Τουρισμού, Ε. Κουντουρά
Η Ελλάδα διαθέτει ήδη τα προαπαιτούμενα για την προώθηση σύνθετων τουριστικών θερέτρων υψηλών υποδομών, όπως γήπεδα Γκολφ, Μαρίνες, εγκαταστάσεις Ιαματικού Τουρισμού και SPA, συνεδριακά κέντρα και παραθεριστικές κατοικίες.
Αυτό υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο συνέδριο για τον τουρισμό Aegean Tourism Summit, στην Κω, το οποίο διοργανώθηκε από το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ίδια τόνισε ότι έμφαση δίνεται από το υπουργείο στην Πολυθεματικότητα του τουρισμού και στην προώθηση των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Επιπλέον, όπως είπε, εργάζεται ήδη για τη διαμόρφωση νέων κανόνων και προϋποθέσεων Κατηγοριοποίησης των Ξενοδοχείων και Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων με νέες Ποιοτικές Προδιαγραφές.
«Κεντρική μας επιδίωξη τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από τον τουρισμό να διαχέονται στην ελληνική κοινωνία, να εξασφαλίζουν νέες θέσεις εργασίας και βεβαίως να στηρίζουν την πραγματική οικονομία», δήλωσε η κ. Κουντουρά.
Ακόμη, στάθηκε στη στρατηγική της «Γαλάζιας Ανάπτυξης», δηλαδή  της θαλάσσιας χωροταξικής πολιτικής, που όπως ανέφερε, συνδυάζει αρμονικά τον Χωρικό και Πολεοδομικό σχεδιασμό με την ολοκληρωμένη διαχείριση του Αιγιαλού και των παράκτιων ζωνών γενικότερα.
Για την Κω, υπογράμμισε πως θα γίνουν προσπάθειες να ενταχθεί το Ασκληπιείο, το σπουδαιότερο αρχαίο μνημείο του νησιού, στη λίστα των παγκόσμιων μνημείων κληρονομιάς της UNESCO.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, για το συνέδριο τόνισε πως πρόκειται για μια «συνάντηση κορυφής» για το Αιγαίο με την υπουργό και τους Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, στην οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές του τουρισμού για το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης