Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Μόνον ύστερα από συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Moscovici: Μόνον ύστερα από συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, η συζήτηση για το ελληνικό χρέος
Μέχρι την 11η Μαΐου θα έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, εκτίμησε ο γάλλος επίτροπος Οικονομίας
Μόνον αφού υπάρξει συμφωνία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων μπορεί να υπάρξει συζήτηση για το θέμα του ελληνικού χρέους, τόνισε ο γάλλος επίτροπος Οικονομίας, Pierre Moscovici, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών προοπτικών της Ε.Ε. και της ζώνης του ευρώ.
Ερωτηθείς αν υπάρχει η πιθανότητα να απελευθερωθούν κεφάλαια προς την Ελλάδα την 11η Μαΐου, στο Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα, απέφυγε να απαντήσει, αρκούμενος να πει ότι ελπίζει να υπάρξει πρόοδος, παροτρύνοντας τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές προς αυτή την κατεύθυνση.
Όπως ανέφερε, ελπίζει ότι από σήμερα και μέχρι την 11η Μαΐου, το Eurogroup θα μπορεί να δει σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλλάδα.
Επίσης, επανέλαβε ότι κοινός στόχος όλων είναι η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, ενώ σημείωσε ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τη χώρα επιδρά αρνητικά στην προοπτική ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσον αφορά την επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2015 και το 2016 σημείωσε ότι ήταν κάτι αναπόφευκτο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης