Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guindos: Πιθανή μια ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την παράταση του προγράμματος διάσωσης

Guindos: Πιθανή μια ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την παράταση του προγράμματος διάσωσης
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόοδος, εκτίμησε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών
Πιθανή εκτιμά μια ευελιξία στις διαπραγματεύσεις των ευρωπαϊκών θεσμών με την Ελλάδα σχετικά με την παράταση του προγράμματος διάσωσης ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, αν και όπως υπογράμμισε προτεραιότητα αποτελεί οι μεταρρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν, να επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να ανακτήσει ένα δρόμο προς μια διαρκή ανάπτυξη και να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική.
Μιλώντας σήμερα ενώπιον της επιτροπής για την Οικονομία και την Ανταγωνιστικότητα στο Κοινοβούλιο, ο ισπανός υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει μια πηγή αβεβαιότητας επικεντρωμένη στην κατάσταση της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι «αν και η ευρωπαϊκή ανάκαμψη συνεχίζεται, ακόμη επιμένουν ορισμένοι σημαντικοί γεωπολιτικοί κίνδυνοι».
Υπό αυτή την έννοια, εξήγησε ότι η γενικευμένη αντίληψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι ότι ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών «δεν ήταν ο κατάλληλος».
Μάλιστα, τόνισε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, αν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόοδος.
«Είναι σημαντικό να συμβεί αυτό, διότι η κατάσταση ρευστότητας της Ελλάδας είναι κάθε φορά και πιο περίπλοκη, η οποία έρχεται να προστεθεί στη σημαντική φυγή καταθέσεων που υφίσταται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», σημείωσε.
Παράλληλα, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στη Μαδρίτη σημείωσε ότι θα τον υποδεχθεί με προσοχή και εποικοδομητικό πνεύμα.
Επίσης, τόνισε ότι κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από τη ζώνη του ευρώ, όμως τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάποιους κανόνες που πρέπει να τηρούνται.
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να εξευρεθεί λύση, πρωτίστως για το καλό των Ελλήνων, αλλά και της Ε.Ε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης