Τελευταία Νέα
Πολιτική

Guardian: Ο Τσίπρας παλεύει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη ενάντια στους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ

Guardian: Ο Τσίπρας παλεύει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη ενάντια στους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ
θεσμοί και ακροαριστερά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- πιέζουν για μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας αλλά σε αντίθετες κατευθύνσεις
«Η επική προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και η προσπάθεια του να διασφαλίσει μια οικονομική σανίδα σωτηρίας, για να κρατήσει την καταχρεωμένη χώρα ζωντανή, σκοντάφτει στους «σκληροπυρηνικούς» του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο Guardian.
Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, «σε μια κρίσιμη εβδομάδα, καθώς την τρίτη 12/5 πρέπει να αποπληρωθούν 750 εκ ευρώ στο ΔΝΤ, ο Τσίπρας βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα είτε να προδώσει την ιδεολογία του- που του έδωσε την εξουσία- ή να μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός που άφησε τη χώρα του να μπει σε αχαρτογράφητα νερά που καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει κάνει».
«Χωρίς αμφιβολία, για τον Τσίπρα το να προδώσει την ιδεολογία για την οποία παλεύει ολόκληρη τη ζωή του αποτελεί εφιάλτη» τονίζει η βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις του καθηγητής οικονομικών στη Νομική Σχολή Αθηνών Αριστείδη Χατζή.
Η αποτυχία όμως των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές της, τους τελευταίους μήνες έχουν φέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά σε μια δύσκολη επιλογή την ώρα μάλιστα που εντείνονται οι πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματός του από μια σκληροπυρηνική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και οι δυο πλευρές- θεσμοί και ακροαριστερά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- πιέζουν για μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία αλλά σε εντελώς αντίθετες κατευθύνσεις.
Ακόμη, η εφημερίδα σχολιάζει πως παρότι η δημοτικότητα του Τσίπρα έχει ελαφρώς υποχωρήσει από τον περασμένο Ιανουάριο, παραμένει σε υψηλά επίπεδα όπως και η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης