Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παρέμβαση Καραμούζη (Eurobank): Ποιος θα τολμήσει να πάρει το ρίσκο για το Plan B; - Θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα

Παρέμβαση Καραμούζη (Eurobank): Ποιος θα τολμήσει να πάρει το ρίσκο για το Plan B; - Θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα
Τυχόν Plan B για την Ελλάδα με πιστωτικό γεγονός, capital controls και παράλληλο νόμισμα θα κλονίσει την Ευρώπη και θα καταστρέψει την Ελλάδα
Έμμεσο, αλλά σαφές και αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, να μην αναλάβει την ευθύνη να υλοποιήσει ενδεχόμενο Plan B για την Ελλάδα, στέλνει ο πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης.
Με δηλώσεις του στο www.bankingnews.gr, o κ. Καραμούζης παρέθεσε ένα πολύ καίριο ερώτημα, με σαφείς αποδέκτες.
Ποιος θα πάρει τη βαριά ευθύνη να τολμήσει το plan B;
Oι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις θα είναι ραγδαίες και για αυτό δεν το συνιστώ, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Eurobank.
Παρακολουθώντας στενά τις δραματικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ο κ. Καραμούζης τόνισε πως τυχόν Plan B για την Ελλάδα με πιστωτικό γεγονός, capital controls και παράλληλο νόμισμα θα κλονίσει την Ευρώπη και θα καταστρέψει την Ελλάδα.
Ο κ. Καραμούζης εξέφρασε την ανάγκη για άμεση επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, καθώς από τις διαρκείς καθυστερήσεις ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες.
Η αβεβαιότητα και το κόστος από την καθυστέρηση επίτευξης συμφωνίας είναι μεγάλο, σημείωσε για να προσθέσει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν οφέλη από την παράταση των διαπραγματεύσεων.

Πως η Ελλάδα θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Eurobank, η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης είναι επιτακτική ανάγκη.
Κατά τον κ. Καραμούζη:
- Ανάπτυξη θα έρθει με διαμόρφωση θετικών προσδοκιών, μείωση επιτοκίων, αύξηση ρευστότητας, μειώμενη και δίκαιη φορολογία, επιχειρηματική φιλικότητα.
- Ανάπτυξη θα έρθει με οικονομική, θεσμική και κοινωνική σταθερότητα, επενδύσεις και εξωστρέφεια, ξένα κεφαλαια, επιχειρηματικότητα και ανοικτές αγορές.
Η απάντηση στις προκλήσεις της ανεργίας, του υψηλού δημόσιου χρέους και των κοινωνικών ανισοτήτων είναι οι υψηλοί ρυθμοί αναπτυξης, είναι το μήνυμα που στέλνει ο κ. Καραμούζης.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 20:12 13 Μαίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης