Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δωδώνη: Βγάζει στo σφυρί μετοχές της ΕΑΣ Θεσπρωτίας για χρέη 120 χιλ. ευρώ

tags :
Δωδώνη: Βγάζει στo σφυρί μετοχές της ΕΑΣ Θεσπρωτίας για χρέη 120 χιλ. ευρώ
To ποσοστό που κατέχει η ΕΑΣ στη Δωδώνη αποτιμάται στα 400 χιλ. ευρώ
Την κατάσχεση των μετοχών (1,6%) που κατέχει στη Δωδώνη, ζητά με κατασχετήριο της από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, η γαλακτοβιομηχανία.
Το κατασχετήριο αφορά οφειλές ύψους 125 χιλ. ευρώ της ΕΑΣ Θεσπρωτίας για προϊόντα που είχε προμηθευτεί παλαιότερα από τη Δωδώνη.
Όπως αναφέρουν στο www.bankingnews.gr στελέχη της γαλακτοβιομηχανίας, η οφειλή έχει συσσωρευτεί τους τελευταίους μήνες και παρόλες τις κρούσεις, δεν έχει ακόμη αποπληρωθεί.
Προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη επίσημη αντίδραση από την πλευρά της ΕΑΣ Θεσπρωτίας.
Εντούτοις παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι αφενός μεν οι Ρώσοι της Δωδώνης ήθελαν εξ αρχής να πάρουν το μερίδιο των Ενώσεων που συμμετέχουν στο μετοχικό της κεφάλαιο (κατέχουν περί το 9%) και αφετέρου θέλουν να κατάσχουν το 1,6% των μετοχών που κατέχει ο συνεταιρισμός, το οποίο αποτιμάται όμως στα 400 χιλ. ευρώ, ποσό σημαντικά υψηλότερο από το ύψος της οφειλής.
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο, υπεγράφη συμφωνία με τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών (πρώην ΕΑΣ Ιωαννίνων) για τη μεταβίβαση συνολικά 965.166 μετοχών στη Δωδώνη, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 23,77%.
Έτσι πλέον οι Ρώσοι της SI Foods ελέγχουν πάνω από 91% της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.
Στο μετοχικό κεφάλαιο της Δωδώνης συμμετέχουν επίσης με μικρότερα ποσοστά η ΕΑΣ Πωγωνίου Ιωαννίνων με 2,9%, η ΕΑΣ Πρέβεζας με 2,4%, η ΕΑΣ Θεσπρωτίας με 1,6% και η ΕΑΣ Άρτας - Φιλιππιάδας με 0,55%.
Να σημειωθεί ότι αφορμή για πώληση του ποσοστού των συνεταιρισμών στη Δωδώνη, στάθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της γαλακτοβιομηχανίας από τον ιδιοκτήτη της, την Strategic Initiatives Foods, η οποία θα μείωνε σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής του Συνεταιρισμού έναντι του επενδυτή, που θα κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης