Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι επιδόσεις έκπληξη της MIG στο α΄ τρίμηνο του 2015 ενισχύουν την μετοχή - Κέρδη 12% για τον τίτλο

tags :
Οι επιδόσεις έκπληξη της MIG στο α΄ τρίμηνο του 2015 ενισχύουν την μετοχή - Κέρδη 12% για τον τίτλο
Η MIG αρχίζει να ανακάμπτει σταθερά και να βελτιώνει τους οικονομικούς της δείκτες -- Έντονη κινητικότητα με αυξημένο όγκο στη μετοχή την Πέμπτη
(upd 4) Η μετοχή του ομίλου Marfin Invesment Group είναι γεγονός ότι χρηματιστηριακά έχει ταλαιπωρηθεί κυρίως γιατί η δομή των συμμετοχών και οι πηγές εσόδων είναι απόλυτα συνδεδεμένες με τους οικονομικούς κύκλους.
Οι εταιρείες του ομίλου MIG - που πολύ σύντομα θα πρωταγωνιστήσει και πάλι - αποτελούν μέρος της πραγματικής οικονομίας της χώρας, πολλές εκ των οποίων είναι ισχυρά brands και απόλυτοι leaders στον τομέα τους.
Η MIG αναμένεται στο α΄ τρίμηνο του 2015 να εμφανίσει επιδόσεις  έκπληξη ειδικά σε προ προβλέψεων τόκων και αποσβέσεων βάση με βάση πηγές στην αγορά.
Η MIG υπέστη μια διαχρονική απομείωση των κεφαλαίων της λόγω των υποαξιών αλλά με την αλλαγή του οικονομικού κύκλου και την σταθεροποίηση της οικονομίας η μετοχή θα αρχίσει να ανακτά μέρος των παλαιότερων υποαξιών που αφαιρέθηκαν από το κεφάλαιο.
Ενδιαφέρον στοιχείο που δεν περιλαμβάνει στις αποτιμήσεις είναι ότι η MIG θα κερδίσει 1000% το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο με την Κύπρο και αναμένεται να λάβει από 400 έως 600 εκατ. ευρώ τα οποία θα προστεθούν στα κεφάλαια και στρατηγικά θα μειώσουν τπν δανεισμό.
Έχει υπάρξει μια σημαντική αναδιάρθρωση δανείων και ο όμιλος MIG στο α' τρίμηνο του 2015 κάτω από ακραία δύσκολες συνθήκες φαίνεται ότι αρχίζει να βλέπει φως στο τούνελ.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα, η μετοχή της MIG σήμερα έκλεισε με άνοδο 11,94% στα 0,15 ευρώ, ενώ έφτασε έως το +12,69%, κινούμενη μόνιμα σε θετική τροχιά.
Παράλληλα, σήμερα μπήκε και σε ΑΜΕΜ, λόγω των μεγάλων εντολών αγοράς, ενώ διακίνησε όγκο 4,25 εκατ. τεμαχίων, που ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων έξι συνεδριάσεων.

Πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, 11:31 π.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης