Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ζητά διαβεβαιώσεις για τις προοπτικές ένταξής της στην ΕΕ

Ουκρανία: Ζητά διαβεβαιώσεις για τις προοπτικές ένταξής της στην ΕΕ
Ζητά, επίσης, διαβεβαίωση ότι οι πολίτες της θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός των ευρωπαϊκών συνόρων
Διαβεβαιώσεις για τις προοπτικές ένταξής της στην ΕΕ ζητά η Ουκρανία, ενόψει της συνόδου της Ε.Ε. για την ανατολική γειτονία, που αρχίζει σήμερα Πέμπτη στη Ρίγα.
Ακόμα, η ουκρανικά κυβέρνηση ζητά διαβεβαίωση ότι οι πολίτες της θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση ειδικής βίζας, όπως συμβαίνει σήμερα.
Αναλυτικότερα, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι θέλουν «συγκεκριμένες βεβαιώσεις στη Ρίγα ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να γίνει υπαχθεί στη διαδικασία υποψήφιας χώρας για προσχώρηση στην Ε.Ε. στο μέλλον».
«Θέλουμε να δούμε φως στην άκρη του τούνελ», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία περίμενε επίσης στην διάσκεψη και την δέσμευση ότι θα υπάρξει δυνατότητα στους υπηκόους της να ταξιδέψουν ελεύθερα στην Ε.Ε.
Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία για ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές, το οποίο αναμένεται να μπει σε εφαρμογή από το 2016.
Η σύνοδος που ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, στη Ρίγα στοχεύει στην εμβάθυνση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα έξι κράτη της ανατολικής γειτονίας-συνεργασίας, ήτοι την Ουκρανία, τη Γεωργία, την Μολδαβία, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και την Λευκορωσία. Κορυφαίο θέμα στην ημερησία διάταξη την πολιτική λύση στη σύρραξη στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης