Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Βοηθήστε την Ελλάδα» - Ηχηρή παρέμβαση 20 Γερμανών και Γάλλων διανοούμενων

«Βοηθήστε την Ελλάδα» - Ηχηρή παρέμβαση 20 Γερμανών και Γάλλων διανοούμενων
Σε άρθρο - παρέμβασή στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» προειδοποιούν ότι: "Αν δεν καταφέρουμε να λύσουμε την κρίση στην Ελλάδα, αυτό θα είχε μεγάλο κόστος για την Ευρώπη
‘Εκκληση για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα και παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, προειδοποιώντας ότι ένα Grexit όχι μόνο θα ήταν καταστροφικό για τον ελληνικό λαό αλλά θα σήμαινε μια συλλογική, πολιτική αποτυχία για την Ευρώπη, απηύθυναν 20 Γερμανοί και Γάλλοι διανοούμενοι που ανήκουν στις ομάδες Glienicker και Eiffel αντίστοιχα.
Σε άρθρο - παρέμβασή στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» με τίτλο «Βοηθήστε την Ελλάδα» προειδοποιούν ότι: «Αν δεν καταφέρουμε να λύσουμε την κρίση στην Ελλάδα, αυτό θα είχε μεγάλο κόστος για την Ευρώπη.
Και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μεγάλο κόστος, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της.
Η Ευρώπη πρέπει πάνω απ’ όλα να λάβει υπόψη της τα γεωπολιτικά κόστη μιας αποτυχίας: τα σύνορά της θα καταστούν πιο ασταθή και κυρίως θα αποδυναμωθεί η παγκόσμια επιρροή της».

Εξάλλου, σημειώνουν στο κείμενό τους, η επίλυση της ελληνικής κρίσης «είναι η απόλυτη δοκιμασία για το αν η Ευρώπη είναι ικανή και διατεθειμένη να δημιουργήσει μια νομισματική ένωση συνεργάσιμη και λειτουργική» αλλά και «η απόλυτη δοκιμασία για το αν η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει στον δρόμο της ενσωμάτωσης».
Οι 20 διανοούμενοι δεν είναι αρνητικοί στην ιδέα ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, αν και όπως υποστηρίζουν «ένα δημοψήφισμα για τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και την παραμονή στο ευρώ θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή της Ελλάδας». 
Ωστόσο, αναφέρουν θα μπορούσε να αποτελέσει «ευκαιρία» και μέσω ενός επιτυχημένου αποτελέσματος «η ελληνική κυβέρνηση θα κέρδιζε την απαραίτητη νομιμότητα για μια αλλαγή κατεύθυνσης.
Αν οι ψηφοφόροι αποφασίσουν διαφορετικά, τότε θα το κάνουν γνωρίζοντας τις επιπτώσεις». 
Από την άλλη πλευρά, τονίζουν, «ένα ελληνικό δημοψήφισμα δεν θα απαλλάξει την Ευρώπη από την ευθύνη της». 

Ακόμα ζητούν την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, ώστε να αυξηθούν οι εγχώριες και οι ξένες επενδύσεις αλλά και την υποστήριξη της ΕΕ στη δημιουργία μιας οικονομικής ζώνης, στην οποία θα μπορεί να ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα με λιγότερη γραφειοκρατία και πιο διαφανείς κανόνες.
Παράλληλα, όμως, επισημαίνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση «πρέπει επειγόντως να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις» στην οικονομία και στους θεσμούς της χώρας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης