Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παρέμβαση στην ΟΤΟΕ για τη διαχείριση προσωπικού στην Alpha Bank από τη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Παρέμβαση στην ΟΤΟΕ για τη διαχείριση προσωπικού στην Alpha Bank από τη Ριζοσπαστική Παρέμβαση
Παρέμβαση κατά του Προεδρείου του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank για τη διαχείριση του προσωπικού της τράπεζας πραγματοποίησε η Ριζοσπαστική Παρέμβαση στην ΟΤΟΕ
Παρέμβαση κατά του Προεδρείου του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank για τη διαχείριση του προσωπικού της τράπεζας πραγματοποίησε η Ριζοσπαστική Παρέμβαση στην ΟΤΟΕ.
Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
"Ο εργοδοτισμός στην ALPHA Bank ξεπέρασε κάθε όριο!
Ότι η ηγεσία του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εργοδοτικό μόρφωμα, είναι πασίγνωστο στις τάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων. Φαίνεται όμως, ότι το Προεδρείο του εν λόγω μορφώματος αποφάσισε να ρίξει απροκάλυπτα τις μάσκες, επιβεβαιώνοντας πως ο δικός τους «συνδικαλισμός» αντιλαμβάνεται τα συνδικάτα ως απλούς διεκπεραιωτές των ρουσφετολογικών πρακτικών της εργοδοσίας.
Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Alpha Bank (κυρίως μη μέλη του) στις 6 Μαΐου 2015, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο (Τάσο Γκιάτη) και τον Γ.Γ. (Παναγιώτη Αδαμόπουλο), ο Σύλλογος Προσωπικού ALPHA Bank αναφέρει:
«Το Προεδρείο του Συλλόγου, σας καλεί τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, στις 4:30μ.μ. στα γραφεία μας (Ιπποκράτους 23, 4ος όροφος) προκειμένου να σας ενημερώσουμε για θέμα που αφορά την υπηρεσιακή σας κατάσταση.»
Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων που προέρχονται από τη συγχωνευμένη τράπεζα της Εμπορικής, αλλά και παρατάξεων του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank όσοι συνάδελφοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ενημερώθηκαν πως για να προωθηθεί η υπηρεσιακή τους ανέλιξη θα πρέπει να προηγηθεί η έγκριση του Προεδρείου του Συλλόγου και η εγγραφή τους σ’ αυτόν.
Η συγκεκριμένη επιστολή δεν αποτελεί βέβαια καμία έκπληξη, καθώς έρχεται σε σύντομη συνέχεια μιας άλλης ρουσφετολογικής πράξης εκ μέρους της διοίκησης και του εργοδοτικού σωματείου. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank, όπου από βήματος ο πρόεδρός του έσπευσε να ανακοινώσει άγνωστο αριθμό προσλήψεων στο Δίκτυο της Alpha Bank, μέσω αξιολόγησης εργολαβικής εταιρίας που συνεργάζεται με την τράπεζα.
Είναι κοινός τόπος, ότι οι συγκεκριμένες αιτήσεις πρόσληψης δεν προχωρούσαν αν δεν περνούσαν από την έγκριση του εργοδοτικού σωματείου και κατόπιν απ’ τη Διεύθυνση Προσωπικού (HR).
Στη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον Υπ. Οικονομίας κ. Σταθάκη, έγινε υπενθύμιση ότι εκκρεμεί η δέσμευση της τράπεζας για απορρόφηση των 200 συναδέλφων των Συνεταιριστικών Τραπεζών που έκλεισαν.
Προκαλεί εντύπωση και αγανάκτηση λοιπόν, πως η διοίκηση της Alpha Bank, τράπεζα που σε ποσοστό 66,7% ανήκει στο Δημόσιο, προβαίνει σε αδιαφανείς προσλήψεις (φήμες μιλούν για ανοιχτή γραμμή με Λ. Συγγρού) την ώρα που οι συνάδελφοι των Συνεταιριστικών παραμένουν στον δρόμο.
Η Ριζοσπαστική Παρέμβαση καλεί την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ να πάρει επιτέλους θέση απέναντι στα εργοδοτικά μορφώματα και τις πρακτικές τους, που απειλούν όσο ποτέ τη φυσιογνωμία της Ομοσπονδίας.
Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο ώστε κάποιοι να στρίβουν το βλέμμα, στον βωμό των συσχετισμών και των μικροπαραταξιακών λογικών.
Αναρωτιόμαστε αν είναι σε γνώση της Κυβέρνησης και των υπεύθυνων Υπουργών (κ.κ. Δραγασάκη, Σταθάκη) αυτές οι ενέργειες των τραπεζιτών, αν θα δεχτούν αυτές τις πρακτικές και τι σκοπεύουν να κάνουν."

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης