Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνεδριάζει το Euro Working Group εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων

Συνεδριάζει το Euro Working Group εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων
Στις 19:00 η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group
Με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα συνεδριάζει απόψε στις 19:00 το Euro Working Group, στη σκιά των αλλεπάλληλων διαπραγματευτικών εξελίξεων.
Ειδικότερα, οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν στις 19:00 ώρα Ελλάδας τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να αποτιμήσουν την πρόοδο στις ελληνικές διαπραγματεύσεις.
Η συνεδρίαση του Euro Working Group πραγματοποιείται εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών σχετικά με την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.
Από τη μία πλευρά, η Αθήνα διαρρέει πως η συμφωνία είναι προ πυλών, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως το θρίλερ θα έχει λήξει έως την Κυριακή.
Από την άλλη πλευρά, ΔΝΤ και Κομισιόν αναγνωρίζουν την πρόοδο, η οποία ωστόσο δεν δικαιολογεί τη διάχυτη αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς.
Ενδεικτική είναι η σημερινή ενημέρωση του Ταμείου, καθώς ο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, William Murray κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος, δίχως την παρουσίαση ενός αναλυτικού και διεξοδικού πακέτου μέτρων.
«Δεν θα υπάρξει συμφωνία, δίχως ένα αναλυτικό πακέτο μέτρων» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ απέφυγε κάθε συζήτηση για τη χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας, τονίζοντας πως είναι πρόωρη οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για ένα τρίτο πρόγραμμα.
«Πρέπει να εστιάσουμε στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης» επανέλαβε ο W. Murray.
«Πρέπει να γίνουν περισσότερα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα» σημείωσε εν συνεχεία.
Όσον αφορά τις πληρωμές του Ιουνίου, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Αθήνα θα αντεπεξέλθει πλήρως στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ.
Ας σημειωθεί πως η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις δόσεις του Ιουνίου πρέπει να καταβληθεί στις 5 Ιουνίου (300 εκ. ευρώ).
Παράλληλα, διευκρίνισε πως η Αθήνα δεν έχει υποβάλλει αίτημα συγχώνευσης των τεσσάρων δόσεων του Ιουνίου.
Αναφερόμενος τέλος, στον κίνδυνο του Grexit, ο W. Murray διέτεινε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι απίθανη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης