Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Χ.Α. συσσωρεύει στα υψηλά ημέρας και αναμένει… λευκό καπνό από Βρυξέλλες –Προς νέο ξέσπασμα στο φινάλε

Το Χ.Α. συσσωρεύει στα υψηλά ημέρας και αναμένει… λευκό καπνό από Βρυξέλλες –Προς νέο ξέσπασμα στο φινάλε
Η αγορά συσσωρεύει με ανθεκτικότητα στα υψηλά ημέρας, προεξοφλώντας θετική έκβαση από Βρυξέλλες -- Για την υπέρβαση των 850 μονάδων χρειάζεται αύξηση του τζίρου
Εντυπωσιακή συσσώρευση στα υψηλά ημέρας κάνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, κάτι που… προϊδεάζει για τις διαθέσεις των long, πάντα σε συνάρτηση με την εξέλιξη της ειδησεογραφίας πέριξ της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης και δανειστών.
Είναι σαφές ότι η αγορά συσσωρεύει με ανθεκτικότητα στα υψηλά ημέρας, αναμένοντας… λευκό καπνό από τις Βρυξέλλες, οπότε ίσως έχουμε εντυπωσιακό ξέσπασμα προς το φινάλε της συνεδρίασης.
Αν τα συμφραζόμενα από την πορεία των συζητήσεων είναι θετικά, δείχνουν ότι καλύφθηκε κάποια απόσταση, τότε μπορεί να δούμε ακόμη πιο εντυπωσιακό κλείσιμο.
Διαφορετικά, δεν αποκλείεται η συσσώρευση να βγάλει και άδειασμα, αν προκύψει κάποιο… αδιέξοδο, όπως πυκνότερα γίνεται εσχάτως.
Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 838 μονάδες με άνοδο 4,20% και τζίρο άνω των 50 εκατ. ευρώ, ενώ έχει χαμηλό ημέρας στις 808,69 μονάδες (+0,46%) στο άνοιγμα.
Ο Γ.Δ. προέρχεται από 3ήμερο πτώσης καταγράφοντας απώλειες 5,50% αυτό το διάστημα, κλείνοντας χθες στις 804,96 μονάδες. Σήμερα διέσπασε την πρώτη αντίσταση των 817 μονάδων, ενώ η επόμενη συναντάται στις 847 μονάδες.
Αντιθέτως, οι στηρίξεις συναντώνται στις 800 και 780 μονάδες διαδοχικά.
Η αγορά είναι «καθαρή» τεχνικά, ενώ μετά το πέρας του rebalancing λόγω MSCI και την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων έχει ξεπεράσει κάποιες εκκρεμότητες.

Πρόβλημα η μη εισροή νέων κεφαλαίων

Το μήνα Μάιο κινήθηκε εξισορροπητικά τελικά, αν και δεν έλειψαν οι πολύ μεγάλες διακυμάνσεις.
Η αγορά έχει συσσωρεύσει επί μακρόν στη ζώνη των 800 με 850 μονάδων δείχνοντας εμφανή δυστοκία υπέρβασης της περιοχής των 850 μονάδων, καθώς απαιτείται αύξηση του τζίρου, στοιχείο που δεν καταγράφεται το τελευταίο τρίμηνο.
Στην αγορά δεν εισρέουν νέα κεφάλαια επιβεβαιώνοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο βρίσκεται υπό την απόλυτη ομηρία των πολιτικών εξελίξεων, και την εν γένει δυστοκία επίτευξης συμφωνίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο μέσος τζίρος στους τρεις τελευταίους μήνες έχει κατέλθει κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ, αντιθέτως με τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο που διαμορφώθηκε στα 107 εκατ. και 152 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Το Μάιο, η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ήταν στα 84,2 εκατ. ευρώ, έναντι 79,4 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο και 89,3 εκατ. ευρώ το Μάρτιο.
Χθες πάντως, ο τζίρος αυξήθηκε στο φινάλε, ξεπερνώντας τα 100 εκατ. ευρώ, διαμορφούμενος στα 105 εκατ. ευρώ.
Είναι σαφές λοιπόν ότι η αγορά αναμένει τον κύριο και σχεδόν απόλυτο καταλύτη που είναι η επίτευξη συμφωνίες, ώστε να ανανεώσει εκ νέου το επενδυτικό της πλάνο και να βρει καινούρια «καύσιμα» προεξόφλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης