Τελευταία Νέα
Οικονομία

Fratzscher (DIW): Θα υπάρξει πολιτική λύση για την Ελλάδα - Υπέρ της ρήτρας ανάπτυξης για την αποπληρωμή του χρέους

tags :
Fratzscher (DIW): Θα υπάρξει πολιτική λύση για την Ελλάδα - Υπέρ της ρήτρας ανάπτυξης για την αποπληρωμή του χρέους
Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τι λένε οι θεσμοί, αλλά τελικά θα υπάρξει μια πολιτική απόφαση, εκτιμά ο Γερμανός οικονομολόγος
Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει «πολιτική λύση σε υψηλότατο επίπεδο» για το ελληνικό ζήτημα εκφράζει ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW), Marcel Fratzscher, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
«Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τι λένε οι θεσμοί, αλλά τελικά θα υπάρξει μια πολιτική απόφαση.
Είναι πλέον καιρός να βρούμε μια λύση.
Η πρόκληση είναι τόσο σημαντική, ώστε πρέπει να υπάρξει μια λύση σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο» τονίζει ο κ. Φράτσερ και προσθέτει:
«Eπί 4 μήνες γίνονται διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο και χρειαζόμαστε πλέον μια πολιτική απόφαση, η οποία φυσικά να έχει περιεχόμενο.
Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, συζητά με την η κ. Μέρκελ, τον κ. Ολάντ και τώρα με τον κ. Γιουνκέρ είναι και αναγκαίο και σημαντικό».
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, τάσσεται υπέρ της ρήτρας ανάπτυξης στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.
«Η πρότασή μου είναι να συνδεθεί η αποπληρωμή των τόκων των δανείων με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Αν δεν υπάρχει ανάπτυξη όπως τώρα η Ελλάδα δεν θα πληρώνει τόκους.
Δεν είμαι ούτε φίλος ούτε αντίπαλος του κ. Βαρουφάκη.
Είμαι φίλος των καλών ιδεών οι οποίες βελτιώνουν την κατάσταση και γι αυτό θεωρώ την πρόταση ορθή, διότι η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει έτσι περισσότερη ευθύνη, ελαφρώνει το βάρος του χρέους της Ελλάδας και ταυτόχρονα καθιστά σίγουρο, ότι κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, όταν η Ελλάδα ανακάμψει, τότε θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος και τους τόκους της, ενώ και ο ελληνικός λαός θα μπορεί να αντέξει το βάρος του χρέους.
Αυτός νομίζω είναι ένας καλός συμβιβασμός» σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης