Πολιτική

Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ): Θα ψηφίσω τη συμφωνία, εάν είναι θετική – Απαιτείται εθνική συνεννόηση

Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ): Θα ψηφίσω τη συμφωνία, εάν είναι θετική – Απαιτείται εθνική συνεννόηση
Η ιστορία αδίκησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο τόνισε ο κ.Σκανδαλίδης
Την πρόθεση του να ψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης, εάν αυτή η συμφωνία είναι θετική εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ.Σκανδαλίδης.
Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για την χώρα, η οποία – όπως λέει – πορεύεται χωρίς πυξίδα.
«Η κυβέρνηση δεν έχει εθνική στρατηγική.
Παρ΄όλα αυτά, αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα και εύχομαι να έρθει μια πραγματικά συμφέρουσα για την Ελλάδα συμφωνία.
Μια συμφωνία την οποία εγώ θα ψηφίσω, αν είναι μια συμφωνία, όπως περιμένω, θετική.
Η μάχη πρέπει να είναι πολύ σκληρή και ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός έβαλε λίγο μυαλό σε ό,τι αφορά την προηγούμενη πρακτική του, που είχε σαν στόχο να πολώσει τα πράγματα στο εσωτερικό της χώρας ενάντια στην αντιπολίτευση» τόνισε ο κ.Σκανδαλίδης, αναφέροντας πως αυτό που απαιτεί η ελληνική πολιτική ζωή είναι εθνική συνεννόηση.
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σκανδαλίδης υπογράμμισε πως «κάθε αναγέννηση περιέχει δύο πράγματα»
«Τον θάνατο και τη γέννηση ταυτόχρονα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναγεννηθεί ως το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε.
Θα ξαναγεννηθεί σαν ένας νέος φορέας, ένα νέο μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων» είπε ο κ.Σκανδαλίδης, τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έφτασε. εδώ που έφτασε, στο ναδίρ, κι έχει τη δύναμη να ξαναγεννηθεί».
Όσον αφορά τον κ.Βενιζέλο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «θα ήταν παράλογο να αποχωρήσει από την πολιτική», επισημαίνοντας ότι «η ιστορία αδίκησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε ότι αφορά την πορεία του στο ΠΑΣΟΚ».
«Πρώτο διότι το παρέλαβε σε μια στιγμή της κατάρρευσης, ουσιαστικά.
Δεύτερο διότι του ανέθεσε, πριν το παραλάβει, μια αποστολή την οποία δεν την προκάλεσε ο ίδιος, αλλά την αποδέχθηκε, μια αποστολή δύσβατη, όπως ήταν το υπουργείο Οικονομικών και η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Τρίτο, γιατί δικαιώνεται, εκ των υστέρων, σε πάρα πολλά πράγματα από αυτά που έλεγε.
Είναι ένας πολιτικός που φεύγει με ψηλά το κεφάλι και με συναίσθηση ευθύνης και με ευαισθησία απέναντι στην παράταξη που τον εξέλεξε» είπε ο κ.Σκανδαλίδης, ο οποίος σημείωσε πως θα σταθεί δίπλα στη νέα ηγεσία του κόμματος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης