Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣτΕ: Θεσμική εκτροπή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα - Δεν εξέδωσε απόφαση

tags :
ΣτΕ: Θεσμική εκτροπή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα - Δεν εξέδωσε απόφαση
Oι εκπρόσωποι των αιτούντων κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ απέκρουσαν τα περί επείγοντος που προβλήθηκαν για την απόφαση της κυβέρνησης
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δικάστηκε η υπόθεση που αφορά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθεσιμα, για την οποία ωστόσο το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι εκπρόσωποι των αιτούντων κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ χαρακτήρισαν ως «πρωτοφανή θεσμική εκτροπή» τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ απέκρουσαν τα περί επείγοντος που προβλήθηκαν για την απόφαση της κυβέρνησης.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα τέθηκε ήδη στο μικροσκόπιο του δικαστικού ελέγχου, καθώς το Αλεξάνδρειο Eκπαιδευτικό Ίδρυμα Αλεξανδρούπολης έχει προσφύγει δικαστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να ακυρωθεί η εν λόγω κυβερνητική απόφαση.
Οι νομικοί εκπρόσωποι του Τ.Ε.Ι που έχει προσφύγει δικαστικά υπογράμμισαν ότι τα χρήματα που προορίζονται για την κάλυψη των υποχρεωτικών δαπανών του ΝΠΔΔ και έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του είναι ακατάσχετα. Για το λόγο αυτό ζήτησαν και την αναστολή και την ακύρωσή της.
Υποστήριξαν επίσης ότι η εφαρμογή της θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ, ενώ ανέφεραν ότι η επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι αντισυνταγματική, καθώς πλήττει το κατοχυρωμένο από το άρθρο 16 του Συντάγματος αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Απέρριψαν δε τα περί επείγουσας αναγκαιότητας αφού, όπως τόνισαν, η οικονομική αναγκαιότητα της οποίας γίνεται επίκληση ήταν γνωστή και μόνο ως αιφνίδια δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί», καθώς «η δημοσιονομική κρίση μαστίζει την χώρα ήδη από το έτος 2010».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης