Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: «Ναι» στη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, ακόμη και σε πιθανή στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες

ΔΝΤ: «Ναι» στη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, ακόμη και σε πιθανή στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες
«Η Ουκρανία θα συνεχίσει να λαμβάνει τη στήριξη του ΔΝΤ, ακόμη και σε ενδεχόμενη ρήξη του Κιέβου με τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων»
Να κρατήσει «ανοιχτή» τη κάνουλα της χρηματοδότησης προς την Ουκρανία, ακόμη και σε περίπτωση στάσης πληρωμών προτίθεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ταμείου, David Lipton, υποστήριξε πως το ΔΝΤ προτίθεται να διατηρήσει «ανοιχτή» τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, ακόμη και σε περίπτωση στάσης πληρωμών προς τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων - αρκεί βέβαια, το Κίεβο να αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του προς το Ταμείο.
«Η Ουκρανία θα συνεχίσει να λαμβάνει τη στήριξη του ΔΝΤ, ακόμη και σε ενδεχόμενη ρήξη του Κιέβου με τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων» συμπλήρωσε ο D. Lipton.
Aξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση του Κιέβου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με διάφορα funds, προκειμένου να υπάρξει αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
Σε περίπτωση αρνητικής έκβασης των διαπραγματεύσεων, το Κίεβο έχει απειλήσει με στάση πληρωμών, ακόμη και εντός του Ιουνίου.
Το ΔΝΤ έχει δανειοδοτήσει την Ουκρανία με 17,5 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης