Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Η ελληνική κυβέρνηση γελoιοποιεί τους πιστωτές, ενώ εκτοξεύει το κόστος του Grexit στα ύψη

FAZ: Η ελληνική κυβέρνηση γελoιοποιεί τους πιστωτές, ενώ εκτοξεύει το κόστος του Grexit στα ύψη
Η Αθήνα θα έπρεπε να έχει εφαρμόσει capital controls, όπως είχε συμβεί στην Κύπρο
Η ριζοσπαστική συγκυβέρνηση της Ελλάδας έχει έξυπνα καταφέρει να αντισταθεί στους πιστωτές της, οι οποίοι έχουν δανείσει στη χώρα το απίστευτο ποσό των 325 δισ. ευρώ, εδώ και έξι μήνες, επισημαίνει σε δημοσίευμά της, η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ειδικότερα, τονίζει ότι η φαινομενικά άπειρη ελληνική κυβέρνηση έχει με έξυπνο τρόπο «κοροϊδέψει» τους πιστωτές, ενώ παράλληλα έχει εκτοξεύσει το κόστος από ένα ενδεχόμενο Grexit, ήτοι ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, στα ύψη.
Η FAZ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει επιβάλει περισορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων, αντίστοιχους με αυτούς, που είχαν επιβληθεί στην Κύπρο, ωστόσο αυτό δεν έχει συμβεί, με τους πολίτες της χώρας και τις επιχειρήσεις να μπορούν να δανείζονται χρήματα από τις τράπεζες, καθλως και να τα στέλνουν στο εξωτερικό.
Έτσι, σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, οι καταθέσεις τους θα είναι ασφαλείς στο εξωτερικό, τονίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν λόγοι για τους οποίους η νέα κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την εκροή δισ. ευρώ στην Ελβετία.
Η κατάσταση είναι παρόμοια με όταν οι άνθρωποι κρύβουν τα μετρητά τους, έξω από τις τράπεζες, καθώς και στις δύο περιπτώσεις, αυτά δεν θα επηρεαστούν από μια ενδεχόμενη αλλαγή νομίσματος, από την μετατροπή σε μια νέα δραχμή.
Το ερώτημα είναι που πραγματικά βρίσκονται οι επαγγελματίες στις συναλλαγές και οι εξαπατημένοι πολιτικοί: στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο ή την Αθήνα, καταλήγει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως το ερώτημα είναι ποιος πραγματικά φοβάται το Grexit.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης